Finansanalytiker

Vi söker Associate till Sedermera Fondkommission

Har du ett brinnande intresse för aktiemarknaden och tillväxtbolag? Är du redo för nya utmaningar inom finansbranschen? Sedermera Fondkommission söker dig som har hög arbetsmoral och ett genuint intresse för aktier, investeringar och börsen i allmänhet. Du blir en viktig del av en organisation med erfarna och drivna medarbetare där du kommer befinna dig i en miljö präglad av professionalism, engagemang, noggrannhet och laganda.

Om tjänsten

I rollen som Associate inom Corporate Finance kommer du att bistå dina kollegor vid framtagandet av företagspresentationer, pitch decks och bolagsanalyser. Du kommer vara aktiv och drivande i processerna hänförligt till Sedermera Fondkommissions transaktioner. Du kommer att tillhöra Corporate Finance-avdelningen och arbeta med varierade och utmanande uppgifter i en dynamisk organisation. Vidare kommer du genom ett nära samarbete med teamet att assistera Managers genom hela transaktionskedjan – från initial företags- och transaktionsanalys, värdering och framtagande av presentationsmaterial till att delta på kundmöten och investerarträffar. Sedermera Fondkommission har en resultatorienterad företagskultur som baseras på lagarbete mellan skickliga och erfarna medarbetare med ett stort engagemang.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Assistera Managers med projektledning och koordinering av transaktioner såsom IPO:er, företrädesemissioner, riktade emissioner, m.m.
• Assistera Managers vid transaktionsrådgivning, transaktionsprocesser och administrering kring kapitalanskaffning, upprättande av bland annat prospekt, memorandum och teasers, emissionstjänster samt börs- och bolagsrätt.
• Bistå vid identifiering, kartläggning och analys av potentiella affärer och företag med fokus på såväl finansiell- som kommersiell analys.
• Analys av företags affärsmodeller, intäkter, lönsamhet, kassaflöde samt framtagna prognoser/målsättningar.
• Aktivt övervaka och utvärdera segmentet för att kontinuerligt dela insikter och kunskap om marknad och klimat inom organisationen.

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen som Associate inom Corporate Finance krävs att du har ett brinnande intresse för aktiemarknaden, stark analytisk förmåga, är driven och alltid strävar efter att leverera hög kvalité och med noggrannhet. Du trivs med ett högt tempo och kan arbeta självständigt med eget ansvar, samtidigt som du vill vara en del av ett högpresterande team.

• Genuint intresse för aktier, investeringar och börsen i allmänhet
• Hög arbetsmoral och motivation samt en entreprenöriell och nyfiken personlighet.
• Drivs av affärer, är engagerad och är en resultatorienterad lagspelare som besitter en hög grad av professionalism och vilja att utvecklas.
• Har en stark analytisk förmåga, stimuleras av att analysera komplicerade företagsstrukturer och hantera stora mängder information samt arbeta med korta deadlines.
• Arbetar strukturerat och noggrant.
Kvalifikationer
• 1-3 års erfarenhet inom corporate finance, management consulting eller transaction services.
• Utmärkta kunskaper i Microsoft Office, med tonvikt på Microsoft Powerpoint och Microsoft Excel.
• Flytande engelska och svenska i tal och skrift och är bekväm med att presentera inför beslutsfattare.
• Relevant akademisk examen, gärna civilekonom eller civilingenjör.

Om verksamheten

Sedermera Fondkommission är en del av Spotlight Group-koncernen och grundades 2003. Sedan verksamhetsstarten har Sedermera Fondkommission bistått tillväxtbolag vid cirka 100 noteringar och över 300 kapitaliseringar. Sedermera Fondkommission är en erfaren finansiell rådgivare med expertis inom Corporate Finance som har en etablerad marknadsposition inom segmentet. Verksamheten, som är ett värdepappersbolag under Finansinspektionens tillsyn, har sitt huvudkontor i Malmö. Sedermera Fondkommission har idag gränsöverskridande tillstånd och agerar finansiella rådgivare till bolag inom olika branscher i såväl Sverige som andra nordiska länder och agerar härutöver, på daglig basis, som professionell rådgivare till ett stort antal noterade bolag.

Ansök nu
Stad
Malmö
Publicerad
4 februari
Sista ansökningsdag
4 mars
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
58695

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.