Controller

Verksamhetsinriktad inköpscontroller till MKB Fastighets AB

Alla behöver en bra och trivsam plats att bo på. Som medarbetare på MKB får du vara med och utveckla bostadsmarknaden i Malmö, en uppgift som är både utmanande och mycket givande. Du blir en del i arbetet med att förverkliga vår vision ”Hem för var och en” och delar du vår övertygelse lovar vi dig världens roligaste jobb och arbetsplats!

PRESENTATION

MKB Fastighets AB i Malmö rekryterar nu en analytisk inköpscontroller med ett tydligt projekt- och verksamhetsintresse. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträdesdatum kan anpassas efter din nuvarande uppsägningstid.

Vill du arbeta i ett framgångsrikt och kundorienterat bolag? Vill du ha ett tydligt självständigt ansvar samtidigt som du jobbar på en avdelning präglad av en tydlig teamanda? Då kan detta vara tjänsten som du söker.

DINA ARBETSUPPGIFTER

Du erbjuds en kvalificerad och utvecklande tjänst med ett tydligt affärsstödjande fokus. Du kommer både att jobba i projektform och med återkommande analyser/uppföljningar.

Huvuduppdraget som inköpscontroller innebär att vara med och utveckla och förbättra MKB:s inköpsprocess.

Dina viktigaste arbetsuppgifter och ansvarsområden kommer att vara:

• Arbeta aktivt för att förbättra och utveckla olika inköpsanalyser
• Analysera och följa upp avtalstrohet och inköpsmönster
• Arbeta med spendanalyser för att analysera inköp, dra slutsatser och ge förslag på förbättringsåtgärder
• Stödja och kommunicera med samtliga MKB:s avdelningar gällande inköpsstatistik
• Presentera data och analyser
• Driva och styra utveckling av systemstöd för inköpscontrolling
• Vidareutveckla rutiner och processer inom inköps- och upphandlingsområdet samt kontrollera och granska efterlevnad
• Korruptionsgranskning
• Genomföra intern kontroll inom vissa verksamhetsområden inom MKB
• Ta fram rutin för genomförande och analys av direktupphandlingar

Du ges möjlighet att driva och påverka utvecklingen inom avdelningen. Hos oss är det högt i tak, vi stöttar och hjälper varandra, främjar delaktighet och du har stor möjlighet att påverka ditt eget arbete. Du kommer att ha många kontaktytor, såväl internt som externt.

Tjänsten rapporterar till Upphandlingschefen.

DIN BAKGRUND

Du har relevant utbildning från högskola/universitet inom ekonomi, juridik, teknik (ingenjör) alternativt att du har annan för tjänsten relevant utbildning och/eller arbetslivserfarenhet.

Vi ser det som en fördel att du har mycket god förmåga att hantera webbaserade verktyg och IT-system kopplade till inköps- och upphandlingsprocessen. Vi använder idag UBW (Agresso) som affärssystem, TendSign vid upphandlingar och Barium Live.

Du har mycket goda kunskaper i Excel och övriga Officepaketet.

Har du tidigare erfarenhet av IT-projekt och verksamhetsutvecklande projekt är det värdefullt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

• Arbete med controlling och analys av ekonomisk data
• Inköp och upphandling
• Spendanalys som verktyg
• Granskning och intern kontroll
• Utveckling av processer, rutiner och mallstrukturer
• Arbete i en större organisation

Tjänsten kräver integritet, omdöme och professionalism.

Dina personliga egenskaper är viktiga för vår organisations framgång. Vi söker dig som vill kunna påverka, göra skillnad, skapa nytta och mervärde. Du är drivande, initiativrik och har lätt för att se helheter samt förbättringsmöjligheter. Du arbetar självständigt, strukturerat, med resultatfokus, hög servicekänsla och ett konsultativt förhållningssätt. Vidare är du analytisk och proaktiv som person.

VI ERBJUDER

MKB Fastighets AB är ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag med 319 anställda. Med drygt 24 500 lägenheter och över 1 000 kommersiella lokaler, till ett värde av ca 39,3 miljarder kronor, och med 32 procent av hyresmarknaden är MKB det största fastighetsbolaget i Malmö.

Vi arbetar aktivt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor och är stolta över att vara det första HBTQ certifierade fastighetsbolaget.

Du erbjuds arbete i en trevlig organisation där man lägger stor vikt vid att skapa både affärsnytta och samhällsnytta och där tre kärnvärden; modiga, enkla och tillsammans, ligger till grund för det arbetet. Läs mer på mkbfastighet.se

Ansök nu
Stad
Malmö
Publicerad
13 maj
Sista ansökningsdag
7 juni
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
56912

Peder Bjursten

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.