Redovisningsansvarig

Redovisningsansvarig till vår kund i Malmö

Är du en självdriven ekonom med erfarenhet av redovisning och som sätter stort värde vid noggrannhet och att få frihet under ansvar? För en av våra kunder, ett globalt bolag med kontor i Malmö, har du nu chansen att söka ett uppdrag som redovisningsansvarig! Uppdraget sträcker sig minst ett år framåt med start i juni 2023. Känner du att detta är något för dig? Läs gärna vidare om uppdraget nedan och ansök redan idag!

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

I rollen som redovisningsansvarig kommer du ha det övergripande ansvaret för månadsvisa bokslut, förkontera och skicka ut leverantörsfakturor, momsredovisning samt granskning av lönespecifikationer. Du kommer att rapportera direkt till företagets Business Controller och det är en fördel om du har erfarenhet av övergripande administrativa arbetsuppgifter kopplade till redovisning. Det är också bra om du har erfarenhet av att ha jobbat i affärssystemet SAP och VISMA är meriterande.

– Kontrollering och kontering av leverantörsfakturor
– Momsredovisning
– Kontroll av preliminära lönespecifikationer.
– Administrering av avvikande kundreskontra
– Månadsvisa bokslut och balansräkning
– Årsredovisning och rapporter i Power BI

Tjänsten är på heltid under kontorstider med möjlighet till flex samt hemarbete.

Vem är du?

Som person tror vi du är självgående och har lätt för att ta egna initiativ och beslut. Du värdesätter noggrannhet och lägger stor vikt vid att saker och ting blir rätt, samtidigt som du har en grundläggande förståelse för redovisning och bokslut. Den vi söker har också någon form av erfarenhet av liknande arbete sedan tidigare och en avslutad eftergymnasial examen inom ekonomi. Det är meriterande om du arbetat med momsredovisning inom de nordiska länderna, men framför allt i Sverige. Då företaget har en internationell prägel förväntas det också att du behärskar flytande engelska, såväl i tal som skrift.

Det är meriterande om du har arbetat i affärssystemen SAP, VISMA och Power BI.

Då du kommer att ingå i en mindre arbetsgrupp ser vi också att du har lätt för att samarbeta och bidra till en positiv stämning på arbetsplatsen. Ett gott engagemang och ett leende på läpparna underlättar var dag, vare sig det rör sig om en mulen måndag i november eller en solig fredag vid löning.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, vi är auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner.

Ansök nu
Stad
Malmö
Publicerad
24 maj
Sista ansökningsdag
11 juni
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
68727

Oskar Wendel