Laboratorieingenjör

Laboratorieingenjör till VA SYDs Laboratorieenhet

Vill du vara med och leda utvecklingen för hög vattenkvalitet? Då kanske du kan vara vår nya Laboratorieingenjör.
På Laboratoriet analyserar vi näringsämnen och miljöpåverkande ämnen för en bättre miljö. Låter det intressant? Läs vidare!

Du kommer anställas direkt av VA SYD, men vi på Poolia har fått möjlighet att hjälpa dem i denna rekryteringsprocess.

Skicka in din ansökan redan idag, då urval sker löpande.

Om tjänsten

I rollen som laboratorieingenjör arbetar du med att:
• Utföra fysikaliska och våtkemiska rutinanalyser av bland annat avloppsvatten och slam
• Arbeta med kvalitets-, dokumentations- och utvecklingsarbete

Laboratorieenheten ingår i Produktionsavdelningen men arbetar som en servicefunktion till de flesta av VA SYDs avdelningar. Enheten består av tre laboratorier placerade i Lund och Malmö och den aktuella tjänsten kommer att utgå från Sjölunda laboratorium i Malmö och vårt laboratorium är ackrediterat enligt ISO17025:2018. Eftersom vi arbetar övergripande kan rotation förekomma och innebära att arbete även kan ske på våra två andra laboratorier. På Sjölunda ingår du i en grupp på 8 kollegor som alla rapporterar till gruppchefen för laboratoriet inom avloppsvatten.

Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över vårt viktiga samhällsuppdrag. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Du erbjuds bland annat friskvårdstid och friskvårdsbidrag. Våra arbetstider är normalt kl. 7.00-15.30 men du kommer i viss mån kunna anpassa dina arbetstider inom flextidsramen.

Vem är du?

För att klara vårt uppdrag nu och i framtiden vill vi knyta till oss medarbetare som speglar den omvärld vi verkar i. Vi söker dig som vill växa tillsammans med oss och bidra till att utveckla vår verksamhet. Detta innebär bland annat viljan att stå bakom vår miljöidentitet och våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet.

För att passa för rollen värdesätter du en tydlig kommunikation och är lyhörd, med hög fokus på att leverera resultat, i tid. På laboratoriet har vi dagliga deadlines och våra kunder har ofta behov av snabba svar vilket kräver ett arbetssätt som präglas av både effektivitet och noggrannhet.

För att trivas i rollen värderar du samarbete mellan kollegor och du är naturligt en person som bidrar till god stämning i arbetsgruppen.

VA SYD söker dig som:
• Har högskole- eller universitetsutbildning inom kemi eller miljö, eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• Kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift
• Har erfarenhet av arbete i laboratorium
Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan! Gärna omgående då vi intervjuar löpande.

Om verksamheten

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden.

VA SYD bedriver samhällsviktig verksamhet och ställer därför höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande hos våra medarbetare. En del av våra tjänster är säkerhetsklassade, det innebär att du som sökande eventuellt behöver gå igenom en säkerhetsprövning innan anställning enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585). Vissa av våra anställningar kan även innebära en krigsplacering.
På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Ansök nu
Stad
Malmö
Publicerad
10 maj
Sista ansökningsdag
7 juni
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
68584