Säkerhetsspecialist

IT-säkerhetsarkitekt till Stadskontoret Malmö Stad

I arbetet som IT-säkerhetsarkitekt kommer du att ha ansvar och arbetsuppgifter inom planering, samordning och utveckling av kommunens IT-säkerhetsarkitektur. Utgångspunkten är kommunens riktlinjer för informationssäkerhet samt relevanta lagar och regler.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:
• Utveckla stadens IT-säkerhetsarkitektur tillsammans med övriga IT-arkitekter
• Översätta verksamhetsbehov till tekniska förmågor
• Delta med stöd och kunskap i utvecklingsprojekt
• Bistå med stöd och kompetens till stadens juridiska avdelning och stadens informationssäkerhetssamordnare
• Omvärldsbevakning inom IT- och informationssäkerhetsområdet
• Representera staden i lokala, regionala och nationella arbetsgrupper och forum inom IT- och informationssäkerhetsområdet
• Göra utredningar och ta fram underlag för beslut inom IT- och informationssäkerhet
• Delta i risk- och sårbarhetsanalyser

Vem är du?

Vi söker dig med en relevant akademisk examen med inriktning IT- eller informationssäkerhet eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Du har erfarenhet av kvalificerat arbete med IT-säkerhetsfrågor. Du en van arkitekt med en pragmatisk syn på digitalisering och IT-säkerhet med erfarenhet av säkerhetsarbete i stora organisationer.

Det är meriterande om du har certifieringar som t.ex. IT-arkitekt, CISSP eller CISA. Juridisk kunskap är värdefullt och vi ser gärna erfarenhet av arbete med offentlighets- och sekretesslagstiftningen, dataskyddsförordningen samt säkerhetsskyddslagstiftningen.

Operativ erfarenhet av tjänster och produkter inom bland annat områdena SIEM, IAM, identitetsfederering, PKI, e-legitimationer och sårbarhetshantering är positivt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du drivande och initiativrik, analytisk och lösningsorienterad. Det är viktigt att du är pedagogisk och har en god kommunikativ förmåga. Du är självständig med öppenhet som gör dig till en bra samarbetspartner både gentemot det egna teamet som mot interna och externa partner.

Goda kunskaper såväl skriftligt som muntligt i svenska och engelska är ett krav för tjänsten.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen, varför svenskt medborgarskap är ett krav. Med anledning av detta kommer en säkerhetsprövning (däribland registerkontroll) att genomföras i samband med erbjudandet av tjänsten.

Om företaget

Sök tjänsten via Offentliga jobb; https://www.offentligajobb.se/jobad/it-s%C3%A4kerhetsarkitekt_malm%C3%B6-sk%C3%A5ne-l%C3%A4n-sverige_779a8537-6c72-4b41-ae7d-07bdfa0fcea6

Ansök nu
Stad
Malmö
Publicerad
11 mars
Sista ansökningsdag
30 mars
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
52987

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.