IT-ansvarig

IT Operations Manager till tillväxtbolag

NOHA Sweden AB i Malmö (Hyllie) söker en verksamhetsorienterad och strukturerad IT Operations Manager med ansvar för bolagen Sverige och Norge. NOHA ingår i den amerikanska APi koncernen som är verksam globalt. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och tillträdesdatum kan anpassas till din nuvarande uppsägningstid.

NOHA Sweden AB arbetar på marknaden för förebyggande brandskydd och erbjuder service och underhåll av brandskyddsutrustning, installation och service av brandlarm och rökluckor, utbildning, etcetera. Bolaget har i Sverige kontor i Stockholm, Göteborg, Halmstad, Osby, Sundsvall, Svedala och Malmö. I Norge finns kontor i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen och Ålesund.

Vill du arbeta i ett väletablerat och framgångsrikt bolag med en stark och långsiktig ägare? Söker du en tjänst där du arbetar nära externa IT-samarbetspartners samtidigt som du får du får en central roll i att vidareutveckla IT-stödet inom affärsverksamheten? Bolaget befinner sig i en tillväxtfas varför goda utvecklingsmöjligheter finns för rätt person.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Om tjänsten

Du erbjuds en utvecklande och självständig tjänst i ett väletablerat bolag som kännetecknas av utveckling och professionalism.

Tjänsten innehåller både strategiska, taktiska och operativa delar.

IT-drift, infrastruktur, säkerhet och inköp av ny IT-utrustning är idag outsourcat till ATEA.

Du kommer främst att arbeta med:

• Kvalitetssäkra den dagliga driften av IT-avdelningen och säkerställa hög tillgänglighet och prestanda i alla IT-system, d v s att olika SLA:s uppnås.
• Utveckla och implementera IT-strategier och planer som stöder företagets övergripande affärsmål.
• Hantera och utveckla relationer med externa leverantörer och servicepartners.
• Hantera IT-budgeten och följa olika KPI:er samt säkerställa kostnadseffektivitet i alla IT-initiativ.
• Säkerställa efterlevnad av säkerhets- och regelefterlevnadskrav avseende riktlinjer och policys inom koncernen och gällande lagstiftning.
• Identifiera och implementera förbättringar i IT-processer och -system.
• Samarbete med det europeiska huvudkontoret i London inom IT-området.
• Beställning av IT-utrustning till medarbetare.
• Framtagning av statistik och rapporter till ledningen.

Vissa resor till Norge och Storbritannien ingår i tjänsten.

Som IT Operations Manager rapporterar du till Finance Director för Skandinavien.

Vem är du?

Du har troligen en eftergymnasial utbildning från YH/KY eller universitet/högskola.

Vi tror att du minst har 5 års relevant erfarenhet av ovanstående arbetsuppgifter och ansvarsområden.

Du har tidigare erfarenhet av att hantera IT-drift, IT-infrastruktur, molntjänster, digitalisering och säkerhetssystem. Har du tidigare jobbat i en liknande roll där IT är outsourcat ser vi det som värdefullt.

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet som projektledare.

Du har tidigare arbetat med ITIL och/eller andra IT-tjänstehanteringsramverk.

Vi ser som det som fördel om du tidigare har jobbat med budgethantering/-uppföljning och kostnadskontroll.

Du behärskar svenska eller norska i tal som i skrift. Du har också goda kunskaper i affärsengelska.

Du är driven med en tydlig intressentorientering. Du har ett stort intresse av att utveckla IT som ett affärsstöd/-möjliggörare. Som person är du utåtriktad, drivande, förtroendeingivande, målmedveten och resultatinriktad.

Du har också förmågan att strukturera, planera och utveckla verksamheter och har goda ledaregenskaper samt har lätt för att kommunicera, inspirera, entusiasmera skapa goda långsiktiga relationer externt och internt.

Vid den aktuella rekryteringen använder vi oss av arbetspsykologisk testning för kandidater utvalda till intervju och bakgrundskontroll för slutkandidat.

Tjänsten kräver körkort B.

Om verksamheten

NOHA är en ledande leverantör av brandsäkerhetslösningar till kommersiella byggnader och industrisektorer i Skandinavien, och en globalt erkänd tillverkare av brandposter.

NOHA:s mål är att bli marknadsledande i Skandinavien. Drivkraften bakom NOHA:s fortsatta framgångar är engagerad personal som samarbetar för att leverera kvalitetsprodukter och tillförlitliga tjänster. NOHA ska vara enkelt att arbeta med och roligt att arbeta för.

NOHA har landsomfattande serviceteam i både Sverige och Norge, och dessutom en ny, modern fabrik i Orstad utanför Stavanger. För närvarande finns det omkring 200 anställda i NOHA som är baserade på elva platser: Göteborg, Halmstad, Svedala, Osby, Sundsvall och Stockholm i Sverige, samt Stavanger, Oslo, Trondheim, Bergen och Ålesund i Norge.

Läs mer på https://www.noha.com/se/

Ansök nu
Stad
Malmö
Publicerad
11 juli
Sista ansökningsdag
11 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71911