Ekonomichef

Financial Manager till internationellt SaaS-bolag

Emerse i Malmö (”Hyllie The Point”) söker nu en proaktiv och affärsorienterad Financial Manager med ansvar för externredovisning, business controlling och finansiering. Vill du jobba i en internationell miljö nära VD och övriga ledningsgruppen? Är du redo att ta nästa steg i din karriär och arbeta i ett världsledande och expansivt företag?

Emerse Marketing Solutions förser kunder med helhetslösningar inom områdena digital marknadsföring och reklamteknik. Genom att använda både våra egna mjukvaruplattformar och tredjepartsteknologier levererar vi världsledande digitala marknadsföringslösningar till kunder över hela världen. Vår tidigare erfarenhet inkluderar kunder som sträcker sig från amerikanska presidentvalskampanjer, nationella val såväl som världsledande varumärken och annonsörer.

Emerse Technologies tillhandahåller ledande SaaS-mjukvaruplattformar inom reklamteknik/marknadsföringsteknikbranschen. Produkterna inkluderar vår Demand Side Platform (DSP) för programatiska digitala media/reklamköp och Emerse Labs vår maskininlärningsplattform för digital marknadsföring.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Om tjänsten

Du erbjuds en kvalificerad och utvecklande tjänst i en internationell miljö med fokus på redovisning, business controlling, finansiering och affärsutveckling.

Som Financial Manager kommer du att ansvara för redovisning, ekonomistyrning, finansiering, skattefrågor, resultatuppföljning och analys. Vidare kommer du att stödja VD och övriga ledningsgruppen i bolagets fortsatta internationella expansion (organiskt och via förvärv). Du kommer också att arbeta med utveckling av processer och rutiner inom dina ansvarsområden.

Löpande redovisning och löneadministration är outsourcat.

Prognoser, rapporter och ad hoc analyser till styrelse, ägare och ledningsgrupp är viktiga inslag i arbetet.

Som Financial Manager rapporterar du direkt till VD och ingår i ledningsgruppen.

Vem är du?

Vi söker dig med en relevant utbildning från högskola/universitet och som nu är beredd att ta nästa steg i din karriär.

Du har troligen minst 5 års relevant erfarenhet. Tidigare erfarenhet från tillväxtbolag i en internationell miljö är meriterande. Du kan också ha tidigare erfarenhet från revisionsbyrå, IT-bolag, konsultbolag eller annat tjänsteföretag.

Vi ser det som en fördel om du har intresse för IT, teknik och digital marknadsföring. Du har också ett stort intresse av att fungera som bollplank till VD, ledningsgrupp och ägare inom affärsutveckling och verksamhetsstyrning.

För tjänsten krävs att du pratar och skriver engelska obehindrat. Du har goda kunskaper om något av marknadens affärssystem samt du behärskar Excel och övriga Office-paketet.

Du vill arbeta nära den operativa verksamheten och affären inom Emerse samtidigt som du är duktig på redovisning, analyser och business controlling. Som person är du proaktiv, drivande, analytisk, engagerad och prestigelös. Du har integritet och är förtroendeingivande. Vidare har du lätt för att samarbeta och skapa goda relationer internt och externt.

Om verksamheten

Emerse är ett snabbt växande svenskt ad-tech-företag som erbjuder SaaS-produkter inom områdena maskininlärning för marknadsföring och programmatisk reklam. Sedan starten 2007 har Emerse-tekniken använts av många välkända kunder runt om i världen som Obama, Amazon, Honda, Pizza Hut, Samsung, Mercedes, Coca-Cola, LG, Shell och Disney. År 2018 skötte Emerse uteslutande hela den digitala valkampanjen för ett av partierna i det svenska riksvalet. Emerse Grundare och VD Carl-Johan Grund tilldelades Årets Entreprenör av Sveriges största sammanslutning av företagare, Företagarna. Emerse fick sällskap 2014 av investeringsbolaget Spiltan, som sedan dess har varit en stor aktieägare.

På Emerse välkomnar vi människor med olika bakgrunder och inriktningar. Hos oss kan man vara sig själv. Vi har ett härligt team med en inkluderande miljö som uppmuntrar lagarbete, innovation och personlig tillväxt.

Läs mer på Emerse.com

Ansök nu
Stad
Malmö
Publicerad
16 juni
Sista ansökningsdag
3 juli
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
64931