Ekonomichef

Ekonomichef & Controller (50%) till e-handlare

Poolia söker för rekrytering till Watski en proaktiv och strukturerad Ekonomichef & Controller. Du har ett stort intresse för controlling, redovisning, verksamhetsutveckling, IT-stöd och e-handel. Befattningen är placerad vid det nordiska huvudkontoret i Malmö (Lockarp). Tillträdesdatum kan anpassas till din nuvarande uppsägningstid. Tjänsten är på 50% men kan ökas allt eftersom som bolaget växer. Du kan själv i samråd med kunden bestämma hur du vill förlägga arbetstiden. Vi är öppna för hybridlösningar.

Watski är Nordens ledande nätbutik inom båttillbehör, och hos oss går saker snabbt. Du vill får vara med på en spännande resa tillsammans med ett mycket kompetent ungt team som brinner för verksamheten. Hos Watski är alla en viktig pusselbit i att nå målet – att bli störst, bäst och vackrast. Att vara en del av Watskis tillväxtresa ger dig som Ekonomichef & Controller stor frihet och möjlighet att vidareutveckla bolaget.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Om tjänsten

Du erbjuds en kvalificerad och utvecklande tjänst i ett framgångsrikt, marknadsorienterat och expansivt bolag med korta beslutsvägar. Som Ekonomichef & Controller ingår du i bolagets ledningsgrupp och får en viktig roll att fungera som bollplank mot ledningen och den operativa affärsverksamheten.

I dina ansvarsområden ingår bland annat:

• Ledning och utveckling av ekonomiavdelningen
• Ansvara för bolagets externredovisning och controlling med fokus på kvalitet, lönsamhet, likviditet och finansiering
• Ansvara för bokslut, budget och prognoser samt kreditarbete
• Ansvara för bolagets interna och externa rapportering
• Lönsamhetsanalyser med fokus på kunder och produkter
• Utveckla och fungera som bollplank mot ledningen avseende processer, rutiner och IT-stöd inom dina ansvarsområden

Du rapporterar till COO och CEO. Till din hjälp har du en Ekonomiassistent.

Vem är du?

Vi tror att du har högskoleutbildning inom ekonomi eller YH-utbildning inom redovisning.

Du har troligen minst 3-5 års relevant erfarenhet av både externredovisning och controlling/analyser. Du jobbar troligen idag som Ekonomichef, Controller, Revisor eller i en annan liknande roll. Tidigare erfarenhet från e-handel, FMCG eller närliggande område är värdefullt.

Du är en erfaren och driven Excel-användare. Om du tidigare har jobbat med Axapta eller Dynamics 365 Business Central och Power BI är det meriterande.

Du talar och skriver svenska obehindrat och du har en god affärsengelska.

Vi ser det som ett stort plus om du har tidigare erfarenhet av större IT-projekt, exempelvis byte av ERP-system och verksamhetsprojekt.

Du vill arbeta nära den operativa verksamheten och affären inom Watski samtidigt som du är duktig på redovisning, analyser och business controlling. Som person är du proaktiv, drivande, analytisk, engagerad och prestigelös. Du har integritet och är förtroendeingivande. Vidare har du lätt för att samarbeta och skapa goda relationer internt och externt.

Om verksamheten

Watski är Nordens ledande nätbutik inom båttillbehör. Vi levererar till Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vi är kända för våra varumärken, snabba leveranser, smidig och flexibel betalning och utmärkt service. I sortimentet finns tusentals produkter för en aktiv fritid med hav, sjö och strand i fokus. Vårt huvudkontor finns i Malmö.

Läs mer på https://www.watski.se/

Ansök nu
Stad
Malmö
Publicerad
4 januari
Sista ansökningsdag
5 februari
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
67128