Ekonomiassistent

Ekonomiassistent kundreskontra (75%) till Thomée Gruppen

Thomée Gruppen i Malmö (Bjurögatan) rekryterar nu en engagerad och självgående Ekonomiassistent inriktad mot kundreskontra. Thomée Gruppen AB ingår i Salix Group koncernen som är en del av den svenska industrikoncernen Volati AB som är noterat på Nasdaq Stockholm.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75%. Tillträdesdatum kan anpassas efter din nuvarande uppsägningstid.

Vill du arbeta i ett framgångsrikt, långsiktigt och kundorienterat bolag med god lönsamhet? Vill du ha ett tydligt självständigt ansvar samtidigt som du jobbar på en avdelning präglad av en tydlig teamanda? Då kan detta vara tjänsten som du söker.

Välkommen med din ansökan via Poolia.se så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval.

Om tjänsten

Som Ekonomiassistent på Thomée Gruppen kommer du även att arbeta en del med ekonomi för systerbolaget Salix Business Partner och närmsta moderbolag Salix Järn & Bygg. Tjänsten är främst inriktad mot kundreskontra.

Följande arbetsuppgifter ingår i tjänsten:

• Kundinbetalningar
• Kreditbedömningar
• Påminnelser och dröjsmålsfakturering
• Samarbete med inkassobolag
• Viss fakturering (internfakturering)
• Bistå vid utveckling av processer och rutiner inom kundreskontraområdet
• Avstämning av interna transaktioner
• Avstämningar i huvudbok
• Administration av anläggningsregistret och avskrivningar
• Backup inom leverantörsreskontra
• Allmän administration inom ekonomiavdelningen

Du ingår i ekonomiavdelningen som totalt har 4 personer. Du rapporterar till Ekonomichefen.

Vem är du?

Vi vill att du har utbildningsbakgrund inom redovisning lägst från gymnasium. Utbildning från YH/KY eller universitet/högskola är meriterande.

Vi tror att du har minst 3 års relevant erfarenhet från självständigt arbete med liknande arbetsuppgifter inom kundreskontra. Har du längre erfarenhet ser vi positivt på detta. Tidigare erfarenhet av anläggningsregister, leverantörsreskontra och löneadministration är värdefullt.

Flytande svenska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten. Du har normalgoda kunskaper i engelska. Vidare har du normalgoda kunskaper i Excel och Word. Tidigare erfarenhet från företag inom handel och/eller i bolag med många dagliga transaktioner är en fördel.

Vi ser positivt på om du har ett intresse av att fortlöpande vidareutveckla processer och rutiner.

För tjänsten krävs att du är strukturerad, noggrann och har bra samarbetsförmåga då teamet du kommer tillhöra är relativt litet till antal personer. Då vi ingår i en börsnoterad koncern är det viktigt att kunna hålla givna deadlines när detta finns. Vidare kan du prioritera och planera ditt arbete själv.

Vid rekryteringen använder vi oss av arbetspsykologisk testning för kandidater utvalda till intervju och bakgrundskontroll för slutkandidat.

Om verksamheten

Thomée Gruppen AB är en grossist som försörjer den svenska järn- och bygghandeln med funktioner och förnödenheter av både egna och ledande varumärken sedan slutet på 1800-talet. Vi ser ljust på framtiden då vi är en stark organisation med duktiga medarbetare och genom vår tillhörighet inom Salix/Volati.

Läs mer på https://thomee.se/

Ansök nu
Stad
Malmö
Publicerad
16 november
Sista ansökningsdag
10 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
69984