Ekonomiansvarig

Ekonomiansvarig till Sigma Civil

Poolia söker för rekrytering till Sigma Civil i Malmö (Dockan) en proaktiv och ansvarstagande Ekonomiansvarig. Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid och tillträdesdatum kan anpassas till din nuvarande uppsägningstid.

Vill du arbeta i ett dynamiskt, expansivt och framgångsrikt bolag? Är du drivande, noggrann, utvecklingsorienterad och har lätt för att samarbeta? Då har vi kanske ditt nästa jobb.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Om tjänsten

Du erbjuds en självständig och varierande tjänst med stora utvecklingsmöjligheter inom ett tillväxtbolag. Du samarbetar internt främst med VD, ägarbolaget Danirs ekonomiavdelning, och de tre ekonomiassistenterna / administratörerna inom bolaget.

Du får ett helhetsansvar för redovisningen i moderbolaget Sigma Civil AB och de två dotterbolagen. Du vill arbeta i en bred tjänst på både en operativ och strategisk nivå samtidigt som du har ett stort intresse av vidareutveckling av processer och arbetssätt.

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att vara:

• Löpande redovisning
• Avstämningar/analyser
• Momsdeklarationer
• Inkomstdeklarationer
• Skatteberäkningar
• Månadsbokslut
• Årsbokslut
• Budgetering och prognoser
• Ad hoc analyser till VD
• Utveckling av processer/rutiner och systemstöd

Tjänsten som Ekonomiansvarig rapporterar till VD.

Vem är du?

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi från universitet/högskola eller YH/KY.

Vi tror att du har minst 5 års relevant erfarenhet. Du har tidigare flerårig erfarenhet av månadsbokslut och årsbokslut enligt K3. Om du har arbetat inom konsultverksamhet eller tjänsteföretag är det ett plus.

Det är till din fördel om du har tidigare erfarenhet av att ingå i en koncern med den koncernrapportring som det medför. Vi ser det som meriterande om du tidigare har arbetat i Visma Control, Visma PX och Cognos. Du har goda kunskaper i Excel.

För att lyckas i rollen ser vi att du är analytisk, lösningsorienterad och driven. Du trivs i att organisera och strukturera arbetsflödet och är van vid att arbeta mot deadlines. Du har ett öppet och positivt mindset samt är utvecklingsorienterad och en god lagspelare. Vi ser gärna att du trivs i att ha stort ansvar och att ta egna drivande initiativ, planera och organisera arbete och coacha medarbetare.

Du kommunicerar obehindrat både på svenska och engelska i tal och skrift.

Om verksamheten

Sigma Civil är ett expansivt konsultbolag inom samhällsbyggnad med fokus på infrastruktur, byggprojektering och projektledning. Bolaget startades 2014 och har i dag över 170 medarbetare.

Sigma Civil ingår i Sigma Group som ägs av Danir Group AB, som i sin tur ägs av familjen Dan Olofsson.

Läs mer på Sigmacivil.se

Ansök nu
Stad
Malmö
Publicerad
20 september
Sista ansökningsdag
9 oktober
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
65856