Drifttekniker

Drifttekniker till VA SYDs reningsverk Klagshamn

Vill du ha ett jobb med varierade arbetsuppgifter och stort eget ansvar, där du tillsammans med dina kollegor bidrar till en viktig samhällsfunktion?
Vi söker dig som vill jobba som drifttekniker och vara med och leda utvecklingen mot hög vattenkvalitet.
Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan redan idag!
I denna rekrytering samarbetar VA SYD med Poolia och urval och intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringstiden går ut.

Om tjänsten

Arbetsplatsen har god gemenskap och stolthet över deras samhällsviktiga uppdrag där du ges mycket eget ansvar och möjlighet att påverka både arbetet och din egen kompetensutveckling. Det finns även tillfällen att få medverka i utvecklingen av nya tekniker som kommer att bli viktiga för framtida krav. Andra möjligheter såsom medverkan i projektarbeten kommer också att erbjudas för att kunna växa i tjänsten.
Beredskapsarbete kan i framtiden komma att ingå i rollen. Arbetstider är normalt 7.00 till 15.30 men du kommer i viss mån kunna anpassa dina arbetstider inom flextidsramen.

VA SYD värnar om deras medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid och erbjuder bland annat friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterdagsväxling. De arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av deras medarbetare. VA SYD är stolt mottagare av utmärkelsen ”Bäst i branschen” för Attraktiv Arbetsgivarindex hos Nyckeltalsinstitutet, som visar att deras satsningar på ett hållbart arbetsliv ger resultat.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som drifttekniker på VA SYD kommer du att ha en viktig roll då du tillsammans med dina kollegor ansvarar för driftövervakning av anläggningarnas olika funktioner. Arbetet utförs utomhus i friska luften såväl som inomhus, till exempel vid kontroll via våra olika övervakningssystem.

Arbetsuppgifterna som drifttekniker innebär:
• Driftövervakning av anläggningarnas olika funktioner och processer, ett arbete som sker både genom övervakning via vårt styrsystem och ute på anläggningen
• Ansvar för att se till att fel och problem som uppstår i driften blir åtgärdade
• Rapportering i underhållssystemet IDUS
• Arbete med VA SYDs program för kontinuerliga förbättringar, kvalitetsförbättringar och instruktioner
• Provtagning, uppföljning och processoptimering
• Bidra till utveckling av enhetens arbetssätt
• Ansvar för drift av anläggningsdelar där vi hanterar brandfarlig vara
• Att du kommer att ingå i vår beredskapsstyrka för avloppsreningsverket i framtiden, med krav på inställelsetid på max en timme
Den här tjänsten utgår från vårt avloppsreningsverk i Klagshamn, vår vackraste arbetsplats beläget på Klagshamns udde i södra Malmö, med hav och naturskyddsområde som närmaste granne. Arbetsgruppen består idag av 6 engagerade och kunniga kollegor som tillsammans ansvarar för rening av avloppsvatten från sydvästra Malmö och Vellinge.

Vem är du?

Vi söker dig som vill arbeta i en organisation med en tydlig miljöidentitet och som står bakom våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Du motiveras av att göra ett bra jobb, vara lösningsfokuserad och tar initiativ till aktiviteter som bidrar till förbättringar.
Vi söker dig som bidrar till gott samarbete och en positiv stämning tillsammans med dina kollegor. Rollen innefattar såväl självständigt arbete som tillsammans med kollegor. Förmågan att vara både lyhörd och en god kommunikatör värderas i rollen. För att trivas i rollen har du lätt för att hantera, och agera vid oförutsedda händelser i driften. Då arbetet är av såväl praktisk karaktär som med datorer och system, behöver du både tycka om att arbeta med kroppen och vid datorn.
Vi tror att du är en driven, ansvarstagande, problemlösare och att du verkligen gillar utmaningarna du ställs inför.

Vi söker vi dig som har:
• Driftteknikerutbildning på eftergymnasial nivå eller motsvarande arbetslivserfarenhet från antingen VA-verksamhet, processindustri eller likvärdigt.
• Erfarenhet av att arbeta med processtyrsystem och underhållssystem
• B-körkort
• God datorvana- och systemvana
• Möjlighet att arbeta med beredskap

Om verksamheten

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Deras verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. De renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. De hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. De motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Läs mer på https://www.vasyd.se/

ÖVRIG INFORMATION

På Poolia och VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. På så sätt kan vi matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD och Poolia samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

VA SYD bedriver samhällsviktig verksamhet och ställer därför höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande hos våra medarbetare. En del av våra tjänster är säkerhetsklassade, det innebär att du som sökande eventuellt behöver gå igenom en säkerhetsprövning innan anställning enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585). Vissa av våra anställningar kan även innebära en krigsplacering.

Ansök nu
Stad
Malmö
Publicerad
27 mars
Sista ansökningsdag
28 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71106