Systemadministratör

Civilingenjör med affärssinne till Nordion Energi

Söker du en ny och spännande utmaning som kan ta dig framåt i karriären och har ett brinnande intresse för hållbar utveckling? Har du goda kunskaper inom uppföljning och analys? Då är detta tjänsten för dig!

Nordion Energi är Sveriges ledande gasinfrastrukturbolag. Nu söker vi en kollega till det kommersiella navet i företaget!

Om tjänsten

Tack vare satsningar på förnyelsebara energikällor är företaget i en spännande förändringsfas. Detta kräver ständig utveckling av verksamheten där du kommer att ha en central roll och jobba både strategiskt och operativt. Du kommer även att leda eget utvecklings-/analysarbete som innebär många kontaktytor, både internt och externt.
Teamet består idag av nio personer som tillsammans ansvarar för intäkt- och kostnadsuppföljning, prissättning, avräkning, regleringsoptimering och marknadsanalys samt systembalansering. Arbetsuppgifterna är både operativa och utvecklingsorienterade.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Kontinuerlig uppföljning och analys av volymer, kostnader, intäkter
• Bokning/optimering av kapacitet
• Systembalansansvar
• Analys av trender
• Utveckla system, verktyg, processer
• Utveckla analysmetoder för att bättre förstå kärnaffären.

Vem är du?

Vi söker dig som är civilingenjör/civilekonom och har erfarenhet av att jobba med analys av statistiska sammanställningar och rapportering. Erfarenhet av energibranschen är meriterande.

Tjänsten kräver god analytisk förmåga, struktursinne och noggrannhet. Du behöver också kunna arbeta självständigt och driva utvecklings-/analysarbete. Goda kunskaper i Excel är en förutsättning och erfarenhet av BFUS, Generis, Qlik Sense, Python eller tillämpad programmering är meriterande.

Du kommer till en miljö som värnar om trivsel och uppmuntrar lagarbete. Tilltalas du av en nyckelroll och tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet? Då kommer du att trivas hos oss. Välkommen med din ansökan!

Om verksamheten

Nordion Energi är en ny energikoncern med höga ambitioner. Vi vill ge kraft åt samhällets energiomställning och göra grön energi möjlig för alla.
Nordion Energi består idag av Swedegas och Weum. Swedegas är ett infrastrukturföretag som äger det svenska stamnätet för gas Weum är landets största gasdistributör. Tillsammans har vi över 20 000 kunder inom industri, företag, kommersiella fastigheter och privata hushåll. Gasen används till industriella processer, uppvärmning, kraftvärmeproduktion och transporter. Vi arbetar aktivt för att få fler kunder att välja grön gas.
Antalet medarbetare på Nordion Energi är ca 80.
Nordion Energi ägs av First State Investment (FSI). FSI är en global fondförvaltare med mer än 20 års erfarenhet av infrastrukturinvesteringar.

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående. Dock senast den 12 april.

Ansök nu
Stad
Malmö
Publicerad
19 mars
Sista ansökningsdag
12 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
56600

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.