Produktchef

Affärsorienterad Produktchef med kemikunskaper

Vill du arbeta hos en global, marknadsledande kemikaliedistrubitör i en roll där du påverkar produktutbud, strategier och prissättning? Värdesätter du en god kollegial anda, en bra arbetsmiljö och intressanta karriärmöjligheter? Då kan tjänsten som Nordic Product Manager för kategorin Coating & Construction vara något för dig!

Om tjänsten

Brenntag är en internationell, marknadsledande koncern inom distribution av kemikalier. Som Nordic Product Manager ges du övergripande ansvar för kategorin Coating & Construction där vi erbjuder produkter såsom exempelvis bindemedel, pigment, additiver och lösningsmedel riktade mot bygg- och färgsektorn.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som Nordic Product Manager ansvarar du för lönsamhet och omsättning inom Coating & Construction. Ditt dagliga arbete rör frågor som sortimentval, produktstrategier, koncept och prissättning. I säljprocessen fungerar du som tekniskt stöd och bistår även med framtagning av internt och externt marknadsmaterial. Vidare har du ett nära samarbete med nuvarande och potentiella leverantörer och blir vårt ”öra mot rälsen” när det gäller att identifiera behov, nyheter och trender.

Kort sagt: Detta är en mycket varierande och viktig roll med många interna och externa kontaktytor.

Vem är du?

Du har goda kunskaper inom kemi och vi tror att detta baseras på en relevant civil-, eller högskoleingenjörsexamen. Kanske har du en liknande roll idag men vi är också nyfikna på dig som arbetar i någon annan affärsrelaterad roll inom kemikalie-/läkemedelsbranschen. För den kommersiella delen av rollen är erfarenheter från affärer och kundrelationer värdefulla. God datorvana är ett måste och erfarenhet av arbete i affärssystem är meriterande. Då vi är verksamma i en internationell miljö, behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

I denna rekrytering sätter vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen krävs att du är affärsmässig, drivande och resultatorienterad. För dig är det självklart att det är i mötena med kunder, leverantörer och branschkollegor som affärer och idéer uppstår. Dina nuvarande kollegor beskriver dig som social och bra på att samarbeta.

Sist men inte minst är du en positiv och engagerad medarbetare som stödjer dina kollegor med samma lust och engagemang som dina kollegor kommer att finnas till hands för dig.

Om verksamheten

Brenntag Nordic är en del av den börsnoterade koncernen Brenntag AG, som finns representerat i stora delar av världen och har 16 000 anställda. Brenntag Nordic har ca 330 anställda med större kontor i Malmö och Ballerup. För mer information besök: http://www.brenntag-nordic.com

Vi är måna om att du ska trivas hos oss. Hos oss blir du del av ett globalt företag där utvecklingsmöjligheter ges till dig med rätt driv och vilja. Vi tycker det är viktigt att du vill trivas med oss långsiktigt och vi erbjuder en stabil anställning med bra förmåner och flexibla arbetsvillkor. Vi arbetar med frihet under ansvar.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.

Ansök nu
Stad
Malmö
Publicerad
21 november
Sista ansökningsdag
15 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
55321

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.