Inköpare Strategisk

Strategisk inköpare till Saab!

Har du erfarenhet av strategiskt inköp inom det tekniska området och är sugen på att ta nästa steg i karriären? Vi söker nu en strategisk inköpare till Saab i Linköping. Rollen är ett konsultuppdrag med önskad start i januari 2024 och sträcker sig ett år framåt, med chans till förlängning.

Urval och intervjuer sker löpande. Säkra din chans genom att söka redan idag!

Om tjänsten

Inom rollen som strategisk inköpare på Saab kommer du att arbeta både självgående och i team för att skapa goda relationer med leverantörer samt säkerställa inköpsarbete av högsta kvalité. Du kommer att arbeta med projektledning, bygga relationer och bilda ett stort kontaktnät med leverantörer internt och externt. Att därför ha förmågan att kommunicera på ett tydligt sätt är avgörande för att klargöra förväntningar för berörda parter.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

– Strategiskt inköpsarbete i affärssystemet IFS och projektledning.
– Ansvara för olika leverantörer.
– Stödja affärsområdenas projekt med kommersiellt ansvar och att kontinuerligt utvärdera marknadens konkurrenskraft för den nuvarande leverantörsportföljen.
– Ansvara för förhandling, aktivt hantera och vidareutveckla Saab´s leverantörsavtal.
– Driva tvärfunktionella team med fokus på effektivitet och kostnadsbesparingar.
– Säkra att Saab´s inköpsstrategi, inköpspolicy och rutiner uppfylls.

Vem är du?

Vi söker dig med teknisk eller ekonomisk utbildning på högskolenivå eller likvärdig dokumenterad utbildning. Du behöver även ha erfarenhet från strategiskt inköpsarbete och projektledning. Eftersom Saab är ett internationellt bolag kan du i såväl tal som skrift, kommunicera på engelska. Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Som person är har du stort intresse för teknik, är intiativtagande, driven och har förmågan att arbeta i högt tempo. Du sätter igång aktiviteter, slutför och uppnår resultat. Du besitter god samarbetsförmåga och ser problem som en resurs till att finna lösningen. Till sist, kan du arbeta med såväl helhet som detaljer och förstår vikten av att tydliggöra samt följa upp planer i syfte att uppnå utveckling.

Om verksamheten

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.

Ansök nu
Stad
Linköping
Publicerad
4 december
Sista ansökningsdag
18 december
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
69917

Andrea Trägårdh