Enhetschef

Field Service Manager till Faiveley Transport Nordic inom Wabtech Corporation

Faiveley Transport Nordic AB står inför en positiv, spännande och utmanande framtid. Var med och påverka framtidens sätt att transportera sig!

Vi söker nu en proaktiv och affärsorienterad Field Service Manager till vårt svenska huvudkontor i Landskrona som har ett stort intresse för ledarskap, teknik och affärer. Söker du en utmanande och kvalificerad tjänst i ett framgångsrikt och expansivt bolag i en internationell miljö?

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Om tjänsten

I tjänsten som Field Service Manager kommer du leda serviceverksamheten ute hos våra kunder på den nordiska marknaden och samarbeta med försäljningsavdelningen gällande nya affärer. Du samarbetar även globalt med våra systerbolags produktionssajter.

I rollen ingår personalansvar för ett team om ca 20 personer i Sverige och Norge, varav 3-5 teamledare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
• Leda, utveckla och motivera dina 20 medarbetare
• Säkerställa att kompetens byggs upp och att lagkrav följs
• Resursplanera tillsammans med projektorganisationen
• Övergripande EHS ansvar och säkerställa att EHS följs på sajtnivå
• Rapportering i affärssystem och skapande av KPI:er inklusive uppföljning

I tjänsten ingår normalt ca 20-30 resdagar per år till våra systerbolag och kunder. Resorna är framförallt inom Norden men även resor inom övriga världen kan förekomma. Tjänsten rapporterar till Sales & Service Director Nordic.

Vem är du?

Troligen har du en relevant teknisk eftergymnasial utbildning från högskola/universitet eller KY/YH. Du kan också ha fått motsvarande kunskap genom mångårig yrkeserfarenhet.

Vi söker dig som har haft ett tidigare personal- och budgetansvar. Vi ser det som meriterande om du själv tidigare har en bakgrund som serviceingenjör/-tekniker.

För att vara framgångsrik i rollen som Field Service Manager behöver du ett stort servicetänk där kunden står i första rummet. Du är flexibel, strukturerad, kommunikativ, lösningsorienterad och självständig. Du har teknisk kunskap och förståelse samt vetande inom elbehörighet.

Du leder ditt team framåt och tillsammans vilket är en av faktorerna att nå framgång. Du drivs även av att arbeta tillsammans med andra människor i en snabbt föränderlig miljö och är därför inte rädd för att kavla upp ärmarna och hugga i där det behövs.

Tjänsten kräver flytande svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska. Du ser möjligheterna med IT, digitalisering och affärssystem. B-körkort är ett krav för jobbet.

Om verksamheten

Faiveley Transport Nordic AB ingår i Wabtec Corporation, en systemleverantör till den internationella järnvägsindustrin. Företaget grundades för 100 år sedan och är en av de ledande aktörerna på den nordiska järnvägsmarknaden där vi genomför olika typer av service och förbättringsprojekt på många av de nordiska tågtyperna med fokus på bromssystem, dörrsystem, luftkonditioneringssystem, koppel samt elektronik. Vi är dessutom världsledande leverantör av blockbromsar och bromsregulatorer som exporteras till många olika typer av tågprojekt över hela välden. Företaget har idag 200 anställda verksamma inom försäljning, projektledning, konstruktion, utveckling, tillverkning, service och underhåll samt Supply Chain & Inköp, Ekonomi, HR och Kvalitet. Företaget åtnjuter en fin tillväxt sedan flera år och omsätter idag över 550 MSEK. Huvudkontor med tillverkning i Landskrona, projekt- och försäljningskontor i Stockholm. Läs mer om koncernen på https://www.wabteccorp.com/

Ansök nu
Stad
Landskrona
Publicerad
15 september
Sista ansökningsdag
10 oktober
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
61044

Peder Bjursten

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.