Teknisk säljare

Teknisk säljare till Optiheat

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Optiheat växer och behöver förstärka sin organisation med en engagerad och affärsinriktad teknisk säljare. Vi söker dig som vill ta ansvar för och utveckla försäljningen till nya och befintliga kunder (återförsäljare) avseende värmepumpar och golvvärmesystem.
Tillsammans med ytterligare en säljare kommer du att vara ansvarig för att skapa nya kontakter och hitta nya kunder samt besöka och utveckla befintliga kunder. Ditt distrikt kommer till en början att vara Sverige och på sikt kan det även blir aktuellt att hitta nya återförsäljare i Europa. Rollen innebär allt inom säljcykeln där du kommer ansvara för prissättning, skapa offerter till att säkra och följa upp avslutade affärer. Vidare kommer du att vara en viktig del i att utforma kundplaner och se till att försäljningen och lönsamheten per kund uppfyller uppsatta mål. En del i arbetet är att planera och genomföra utbildningsaktiviteter för dina kunder. Du kommer att samverka och bidra till teamets totala prestation samt vara en länk och kontakt in till vår tekniska avdelning. Ofta kan du återvända hem på kvällen, men du bör räkna med några längre resor och ca 20–30 övernattningar per år. Du utgår från vårt kontor i Sösdala men som teknisk säljare befinner du dig ofta på väg till både nya och gamla kunder.

Vem är du?

Du kanske jobbat med värmepumpar sedan tidigare eller kommer från VVS- eller kylbranschen som montör, projektledare eller säljare. Du känner dig trygg i att använda digitala säljhjälpmedel och Officepaketet.

Det är viktigt att du har en bra teknisk förståelse samtidigt som du trivs med att jobba nära återförsäljare, fastighetsägare, byggbolag och installatörer. Viktigt att du har ett stort service-, sälj- och kundfokus. Som person är du analytisk, affärsmässig och resultatinriktad.

Du pratar och skriver flytande svenska och engelska.

Om verksamheten

OptiHeat är i grunden ett familjeföretag där entreprenörsandan och uppfinnartalangen gått i arv i generationer. Företaget grundades i syfte att utveckla och tillverka alternativa värmesystem för uppvärmning av lokaler och bostäder. Det som driver oss idag är stigande priser på energimarknaden, miljötänkande och passionen inför att skapa framtidens uppvärmningsmöjligheter.

Vårt mål är att vara ledande när det gäller att ta fram hållbara värmelösningar idag som är kostnadseffektiva även på en framtida energimarknad. Med Optiheats värmesystem installerat kan du känna dig trygg både när det gäller driftsäkerheten och driftskostnaden i decennier framöver.

All produktion sker i våra lokaler i Sösdala och all försäljning sker via vårt återförsäljarnätverk.
Sedan 2022 är Optiheat en del av Gullberg & Jansson koncernen som är noterade på Spotlight Next.

Varmt välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan snarast möjligt, då urvalsprocessen sker löpande. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot några ansökningar via mail, har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta VD för Optiheat, Peter Bäck 0706464663 eller rekryteringskonsult på Dreamwork Mahlin Granelli Glyré 0703774539.

Ansök nu
Stad
Kristianstad
Publicerad
10 juni
Sista ansökningsdag
25 juni
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71590