Produktionscontroller

Produktionscontroller

Vill du arbeta inom en stabil och framåtsträvande internationell koncern? Motiveras du av delaktighet i beslut och utvecklingsmöjligheter? Vill du bidra till lönsamhet och tillväxt i en produktionsnära roll? På Bucher Emhart Glass står utveckling av verksamhet såväl som medarbetare i fokus. De fortsätter nu sin expansionsresa, ta chansen att bli en del av den redan idag!

Bucher Emhart Glass söker en Produktionscontroller till Örebro

Om tjänsten

Rollen som Produktionscontroller är nyinsatt och placerad i Örebro. Du blir del av finansavdelningen bestående av 6 personer som rapporterar till ekonomichef. Arbetet innebär nära samarbete med produktionen och produktions- och platscheferna på siterna i Örebro och Sundsvall. Du erbjuds en självständig roll som kräver eget driv och målmedvetenhet och där du ges stor frihet under ansvar. Du kommer att ansvara för den ekonomiska uppföljningen, analysen och rapporteringen av de båda fabrikerna samt driva projekt, initiera förbättringar och att se till att få dem implementerade. Du ingår i den lokala ledningsgruppen för produktionen.
I dina huvudsakliga arbetsuppgifter ingår bland annat:

• Ge affärsinriktat stöd till operativa verksamhetens chefer i ekonomiska frågor samt kommunicera finansiell information internt.
• Stödja produktionscheferna i deras jobb att öka kostnadseffektiviteten genom uppföljning och analys av nyckeltal för produktionen samt övriga ekonomiska beslutsunderlag.
• Skapa och förbättra processer inom internredovisning.
• Till viss del vara inblandad i månadsbokslut och rapportering.
• Säkerställa produktkalkyler och rapportering av KPI’er

En del resor ingår i tjänsten, till Sundsvall i första hand, varför körkort B är ett krav. Tjänsten avser heltid, mån-fre och är en tillsvidareanställning. Bucher Emhart Glass erbjuder flexibel arbetstid med möjlighet till anpassat distansarbete samt bra anställningsförmåner. Anläggningen i Örebro ligger centralt i nära anslutning till naturreservatet Oset.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Produktionscontroller trivs du med att arbeta affärsnära med många kontaktytor i produktionen, du är resultatorienterad och driven och tar initiativ till att skapa värde och bidra till lönsamhet och tillväxt. Du är en analytisk och lösningsorienterad person med en hög inneboende produktionstakt och som har förmågan att såväl lyssna in andra som att själv ta ledningen och föra fram ett budskap. Självständigt arbete motiverar dig likväl som samarbete med andra och du har lätt för att skapa goda relationer.

Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller annat relevant område som vi anser likvärdigt och du har därefter arbetat som produktionscontroller ett antal år. Du kommunicerar väl på svenska och engelska, både muntligt och skriftligt. Vidare önskar vi att du är van användare av större ekonomi-/affärssystem och att du har mycket goda kunskaper i Excel.

Om verksamheten

Bucher Emhart Glass är världsledande tillverkare av automatiska glasformningsmaskiner för framställning av bland annat glasflaskor och glasburkar. Bucher Emhart Glass firar mer än 250 år av innovation och har de senaste 50 åren utvecklat sin högteknologiska glasformningsmaskin. Företaget har en internationell prägel och är Schweiziskt ägda samt har produktion och försäljning i Europa, USA och Asien. De svenska enheterna finns i Sundsvall och Örebro. Läs gärna mer på http://www.emhartglass.com

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med Poolia Örebro. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Pernilla Dawidson Göranzon, 070-0906249.

Ansök nu
Stad
Eskilstuna
Publicerad
1 november
Sista ansökningsdag
11 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
66333