Administratör

A-kassehandläggare till Blekinge, Karlshamn

Är du en självgående a-kassehandläggare som vill arbeta i en värderingsstyrd organisation med engagerade kollegor? IF Metalls arbetslöshetskassa är den fjärde största a-kassan i Sverige med 100 anställda som är placerade på 33 lokalavdelningar och på huvudkontoret i Stockholm. Här erbjuds du ett professionellt, meningsfullt och utvecklande arbete i en bred roll med varierande ärenden och arbetsuppgifter.

Det här är en tillsvidaretjänst på heltid hos IF Metalls a-kassa med placering i Karlshamn och med möjlighet att delvis arbeta på distans. Sista ansökningsdag är den 24 mars 2023 men urval av ansökningar till tjänsten kommer ske löpande, välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

I rollen hanterar du olika ärenden, du kommer att arbeta med a-kassehandläggning och självständigt göra en rättssäker bedömning. Du att fatta beslut gällande arbetslöshetsersättning och medlemsärenden. Här är du är med från den första kontakten, under hela ersättningsprocessen och till dess att ärendet är avslutat. Vidare kommer du att hantera medlems- och avgiftsfrågor där du ger professionell skriftlig och muntlig service till medlemmar, arbetsgivare och myndigheter med flera. Som a-kassehandläggare kommer du att erbjudas utbildning regelbundet vilket till exempel kan vara genom Sveriges a-kassor.

Lokalkontoret i Blekinge har cirka 10 000 aktiva medlemmar. Vi finns på Rådhusgatan 14 A i Karlshamn och är 15 medarbetare som arbetar inom olika befattningar. Du arbetar tillsammans med a-kassehandläggare på avdelningen men ingår även i ett samverkansområde med andra avdelningar. Förutom självständiga arbetsuppgifter så erbjuder du en inspirerande miljö med engagerade medarbetare som gemensamt arbetar för våra medlemmar. Vi erbjuder även generösa personalförmåner med fokus på hälsa och välmående!

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av en liknande roll med a-kassehandläggning. Du är van att arbeta självständigt och har en utvecklad prioriteringsförmåga. Arbetet ställer krav på analytisk förmåga och noggrannhet samt att du har ett intresse för att lära dig ett komplext regelverk och även kunna omvandla det till ditt arbete. Då arbetet innebär mycket kontakt med medlemmar både i tal och skrift ser vi gärna att du har en god kommunikativ förmåga. Erfarenhet från andra myndigheter exempelvis Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen är också meriterande. Då vi nyligen infört ett nytt system och kommunikations- och arbetssätt ser vi det som en stor fördel att du är positiv till förändringar och tycker det är spännande att lära dig nya saker!

Om verksamheten

IF Metalls arbetslöshetskassa är den fjärde största a-kassan i Sverige med ca 275 000 medlemmar. Våra medlemmar finns inom bland annat verkstads-, bil- och kemiindustrin, gruvor, läkemedelsbolag och tvätterier. Vi är runt 100 anställda som är placerade på 33 lokalavdelningar och på huvudkontoret i Stockholm. IF Metalls a-kassa är en feministisk organisation och våra värderingar grundar sig på alla människors lika värde. Vi eftersträvar mångfald i alla avseenden och en god arbetsmiljö för alla. Vi erbjuder dig ett professionellt, meningsfullt och utvecklande arbete. Läs mer på: https://www.ifmetall.se/akassan

Ansök nu
Stad
Karlshamn
Publicerad
7 mars
Sista ansökningsdag
24 mars
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
67939