Systemutvecklare

Senior mjukvaruutvecklare med inriktning mot inbyggda system till Saab!

Vill du jobba i en miljö som kännetecknas av flygande produkter, stor variation och med projekt som kräver lite utöver det vanliga?
Har du arbetat med mjukvaruutveckling med inriktning mot inbyggda system och vill framöver vara med och ta en större roll inom området?

Vi söker nu en senior mjukvaruutvecklare med inriktning mot inbyggda system till Saab Avionics Systems i Huskvarna.
Hjärtligt välkommen in med din ansökan!

Om tjänsten

Avionics Systems utvecklar och tillverkar säkerhetskritiska system och utrustning för krävande tillämpningar i flygplan, helikoptrar och obemannade farkoster. Bland annat produceras den nya generationens Head-Up displaysystem, datorer, kontrollsystem och kommunikationssystem. Till exempel levererar vi mjukvara och hårdvara till militära och civila flygande farkoster. Många av dessa produkter utvecklas tillsammans med andra delar av Saab och externa partners.

Hos Saab Avionics Systems får du fördelarna att arbeta inom ett stort och expansivt bolag med stora möjligheter till kompetensutveckling och karriärvägar. Samtidigt får du det lilla företagets möjligheter att direkt påverka och kan vara delaktig under hela produktutvecklingen. Att du trivs på din arbetsplats är också jätteviktigt hos oss. Därför anordnar arbetsgivaren diverse aktiviteter som skidresor och lunchträningar för sina medarbetare för att nämna några.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Du kommer att arbeta i en sektion som består av 20 medarbetare som är indelade i ett antal olika produktteam. Du kommer att ha en tyngre del i ett produktteam som tillsammans utvecklar mjukvara för inbyggda system till flera olika projekt. I rollen är du delaktig i hela utvecklingsprocessen, från kravanalys till design, implementation och verifiering.
Arbetsuppgifterna är varierande och kan innefatta allt från drivrutiner till operativsystem samt avancerad applikationsmjukvara. Utöver projektarbete kommer du även att arbeta med förbättringar kring våra utvecklingsverktyg, processer och metoder kopplade till vår SW utveckling.

Vem är du?

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av att arbeta som utvecklare/arkitekt med inriktning mot inbyggda system. Du känner dig trygg i din roll och trivs med att dela med dig av din kunskap till andra människor. Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning i grunden, gärna med inriktning mot inbyggda system.

Som person är du ambitiös och resultatinriktad med en god förmåga att planera ditt eget arbete. Att samarbeta är något som faller sig naturligt för dig och du anser att alla människor har något de kan bidra med i en grupp. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift.

För tjänsten krävs kunskap inom:
•Inbyggda system
•C & C++
•Realtids OS
•Kravhantering,
•Teknisk dokumentation
•UML

Vi ser det som meriterande om du som söker tidigare har arbetat med säkerhetskritiska system.

Om verksamheten

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och
marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter.

Avionics Systems har mer än 350 anställda i flera olika länder och våra projekt genomförs i en internationell miljö. Produktområdena Control & Actuation, Gripen, Integrated Avionics, Customer support, Acquisition and Communcation Systems samt Engineering är alla en del av affärsenheten Avionics Systems som har kontor i Järfälla, Huskvarna och Centurion.

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
23 april
Sista ansökningsdag
30 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
53092

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.