Försäljning/Affärsutveckling

Teknisk Säljare till Momentum Industrial AB

Brinner du för att fånga affärsmöjligheter och bygga starka relationer med såväl nya som befintliga kundkontakter? Vill du vara drivande i projekt inom kundunika lösningar? Då har vi helt rätt tjänst för dig! Till Momentum Industrial AB söker vi en resultatinriktad och förtroendeingivande Teknisk säljare. Tjänsten är en tillsvidareanställning hos Momentum Industrial. Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen in med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

I rollen som Teknisk säljare får du möjlighet att presentera Momentum Industrials varumärke och tillhörande produktsortiment. Ditt främsta fokus är att utveckla såväl försäljning som långsiktiga kundrelationer inom ditt geografiska område. Det innebär ett dedikerat arbete med ansvar för hela säljprocessen, från att initialt prospektera potentiella kunder till att säkra affärer som resulterar i hög kundnöjdhet. Med den goda tekniska förståelse som du kommer utveckla hjälper du kunden att välja rätt lösning för sitt behov och besvarar specifika produktfrågor. Du rapporterar till Distriktschefen.

Du får en betydande frihet att utveckla ditt område, leverera resultat och verkligen göra skillnad genom ditt arbete. Vi förväntar oss att du vill vara ute och besöka kunder varje vecka vilket medför att resor är vanligt förekommande, inga övernattningar.

För övriga frågor, vänligen kontakta Rekryteringskonsult Jonna Jonsson på Jonna.jonsson@poolia.se eller på 072-177 52 68.

Vem är du?

Vi söker en passionerad individ med dokumenterad erfarenhet inom försäljning. För att lyckas i rollen ser vi att du besitter teknisk kompetens, antingen från tidigare arbetslivserfarenhet eller personliga intressen. Du är skicklig på att skapa långsiktiga kundsamarbeten och bygga starka nätverk. Till dina kunskaper hör att du talar och skriver obehindrat på svenska. Körkort är ett krav.

Vi letar efter en driven person med rätt inställning till resultat och som trivs med uppsökande försäljning. Som person har du ett genuint engagemang och är resultatinriktad samt brinner för att fånga affärsmöjligheter. Du är duktig på att hantera olika typer av människor och har en stark social färdighet, både internt och externt. Du behöver inte vara expert på alla teknikområden från början, om du är rätt person ser vi dig gärna långsiktigt i teamet. I dialog med kund är du lyhörd och förtroendeingivande, samtidigt som du är rak och tydlig.  För att lyckas som Teknisk säljare behöver du vara lösningsorienterad och tänka utanför boxen. Till dina egenskaper hör att du är strukturerad och har ett arbetssätt som präglas av planering och eget ansvar. Du är en sann lagspelare som alltid gör sitt yttersta för att teamet tillsammans ska nå nya höjder.

Om bolaget

Momentum Industrial AB är en marknadsledande distributör av industriella komponenter och tjänster till den svenska och norska industrin. Vår mission är Tillsammans för en hållbar industri, vilket för oss innebär att vi finns till för att tillsammans med våra intressenter bidra till att skapa en hållbar industri ur ett socialt, miljömässigt och ekonomiskt perspektiv. Vi omsätter cirka 1,3 miljarder SEK och har 330 talangfulla medarbetare. Momentum Industrial AB ingår i Momentum Group som är noterat på Stockholmsbörsen. För ytterligare information, besök gärna vår hemsida: www.momentum-industrial.com

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
20 maj
Sista ansökningsdag
31 maj
Referensnummer
14848