Löneadministration

Serviceinriktad Löneadministratör sökes till Svenska kyrkan i Jönköping

Vill du arbeta med siffror och människor? Svenska kyrkan Jönköping söker en erfaren löneadministratör med känsla för det personliga mötet. Intervjuer och urval sker löpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag.

Om tjänsten

Som löneadministratör i Svenska kyrkan Jönköping arbetar du nära organisationen, vilket innebär att du ofta möter människorna vars löner du administrerar. Du är support till chefer och medarbetare i lönefrågor och ansvarar för att fortlöpande utbilda personalen. Du arbetar aktivt med utvecklingsarbete och utformar instruktioner och rutiner. Som en del i församlingens verksamhetsstöd arbetar du med och nära HR och ekonomi.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Registrering av anställnings- och lönegrundande uppgifter i lönesystemet
• Bearbetning av löneunderlag och administration av löner och arvoden för anställda, förtroendevalda och uppdragstagare
• Löpande kontakt med Försäkringskassan och andra myndigheter
• Ansvar för underhåll av systeminställningar, personalregister och löneartsregister i vårt digitala lönesystem Flex Lön
• Bidra till att effektivisera arbetssätt och rutiner inom församlingens administrativa verksamhetsstöd

I din roll som löneadministratör planerar och arbetar du systematiskt och uppmärksammar detaljer för att säkerställa kvalitet och säkerhet. Om du stöter på motgångar agerar du lösningsfokuserat och väljer vägen som leder till störst mervärde för verksamheten.

Vem är du?

Vi söker dig som minst har ett års erfarenhet av löneadministration, gärna i kombination med en YH/Högskoleutbildning. Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av ett större lönesystem, är uppdaterad på aktuella lagar och avtal, samt är van användare av Excel och Word. Har du tidigare erfarenhet av arbete i Flex lönesystem eller erfarenhet av kollektivavtal inom kommun/region eller kyrka finner vi det mycket meriterande.

Är du en serviceinriktad och social person med pedagogisk förmåga kommer du trivas utmärkt hos oss. Vi tror att du är en person som är trygg i dig själv och värdesätter nära samarbete med dina kollegor. Har du dessutom fått höra att du är pålitlig och flexibel kommer du nå framgång som löneadministratör hos oss.

Vi erbjuder dig en trevlig arbetsplats i centrala Jönköping. Tillsammans med kollegor från HR och Ekonomi kommer du att arbeta i en arbetsmiljö som präglas av god kommunikation, professionalism och mycket samarbete. Vår förhoppning är att du som söker tycker det är lika viktigt som vi att ha roligt på arbetsplatsen. Vi ser fram emot att träffa vår nya kollega!

Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100 %. Provanställning kan komma att tillämpas. Vi vill att du som söker delar Svenska kyrkan Jönköpings värdegrund.

Om verksamheten

Svenska kyrkan Jönköping har cirka 150 anställda och omfattar tio kyrkor med församlingshem, tre förskolor, sex kyrkogårdar, familjerådgivning, sjukhuskyrka, skol- och universitetskyrka samt verksamhetsstöd. Verksamhetsstöd finns mitt i centrum och består av HR och lön, ekonomi, IT, kommunikation, administration och fastighet. Svenska kyrkan Jönköpings vision är ett gott liv för alla och våra ledord är kärlek, respekt och ett stödjande förhållningssätt. Vi är miljödiplomerade.

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
19 mars
Sista ansökningsdag
12 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
56603

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.