Ekonomi/Finans

Senior redovisningsekonom med bolagsansvar till Axfood SSC

Vill du arbeta med redovisning och samtidigt vara med och påverka i dagligvarubranschens framkant? Axfood Shared Service Center söker nu en engagerad och serviceinriktad Bolagsansvarig Redovisningsekonom som vill bli en del av deras team. Här får du möjligheten till en central roll och samtidigt chansen att arbeta i en varm och stöttande arbetsmiljö. Om du brinner för redovisning och vill utvecklas i en framåtlutad organisation, då har vi tjänsten för dig! Urval sker löpande, så se till att skicka in din ansökan redan idag!

Välkommen till en familj av möjligheter!

På Axfood Shared Service Center (SSC) arbetar cirka 130 medarbetare med olika uppgifter inom ekonomi, lön och support på uppdrag av koncernbolagen. Axfood SSCs kontor finns på A6-området i Jönköping och vår arbetsplats präglas av en varm och inbjudande arbetsmiljö, där det finns en tydlig teamkänsla med hjälpsamma kollegor. Vi är en lärande organisation med medarbetarna i fokus, vilket skapar goda möjligheter att utvecklas. 
 
Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och genererar bättre beslut. Vi uppmuntrar därför en mångfald av sökande till alla våra tjänster och eftersträvar att spegla våra kunder. Inom Axfood har vi ett öppet klimat där alla har möjlighet att utvecklas. Att vi växer och utvecklas tillsammans gör att vi kan leda vägen och utmana mat-Sverige. Bli en möjliggörare hos oss!

Fokus i din roll

I rollen som bolagsansvarig redovisningsekonom hos Axfood SSC har du tillsammans med dina kollegor och bolaget ansvar för dina bolag. Du har en central roll där du arbetar nära ekonomiavdelningen för de bolag du ansvarar för. Stort fokus i din roll är att leda och samordna arbetsuppgifter, driva processutveckling och genomföra utredningar för att förbättra våra ekonomiska flöden. Ditt arbete kommer till stor del att vara både analytiskt och strategiskt, med fokus på att optimera processer och säkerställa hög kvalitet i redovisningen.

Du kommer även att ansvara för:

 • Redovisningen och kommunikation med organisationen

 • Löpande redovisning, bokslut, analys och utredningar

 • Månads-, kvartals- och årsbokslut samt rapportering

 • Årsredovisning, inkomstdeklaration och övriga formalia

 • Intern och extern revision

 • Att supportera och samarbeta med organisationen i redovisningsfrågor

 • Att identifiera, driva och etablera processer, rutiner och system

Din erfarenhet

Du har relevant ekonomiutbildning samt några års arbetslivserfarenhet inom kvalificerat redovisningsarbete och/eller revisionsarbete. Du har goda kunskaper i de svenska redovisningsreglerna och ditt intresse för ekonomiska flöden och redovisning är stort. Du har erfarenhet av och trivs med att arbeta med löpande ekonomiarbete, månadsvis bokslutsrapportering samt årsredovisning samtidigt som du ser positivt på att ha en nyckelroll inom intern- och externredovisning. Du kan uttrycka dig på ett bra sätt på svenska i både tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från att leda team samt om du har arbetat i SAP Ekonomi, Cognos Controller och/eller Office-programmen.

Vem är du?

Som person är du en engagerad, ärlig och serviceinriktad person som är trygg med att fatta beslut. Du gillar att ta ansvar och driver dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och noggrant sätt. Då arbetet innebär mycket kontakt både internt och externt är det av vikt att du har en god kommunikativ förmåga samt att du är bra på att arbeta både självständigt såväl som i grupp.

Bra för dig att veta

 • Tjänsten är på heltid där du blir direkt anställd hos Axfood

 • Placering är på Axfoods kontor på Bataljonsgatan i Jönköping. Majoritet av arbetstiden arbetar du på kontoret men möjlighet finns till att arbeta hemifrån när det passar arbetsuppgifterna och teamet.

 • Vid frågor är du välkommen att kontakta Poolias rekryteringskonsult Jonna Jonsson på jonna.jonsson@poolias.se eller 072-177 52 68. Under veckorna 28–30 når du Signe Lindquist på 076- 883 83 93 för frågor och funderingar.

 • För att ta reda på om just du är den vi söker så innehåller vår rekryteringsprocess både intervjuer, tester och referenstagningar. Vi gör även bakgrundskontroll vid samtliga rekryteringar.

Information om bolaget 

I Axfoods bolagsfamilj ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och Dagab ansvarar förkoncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfoodfamiljen ingår även Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem, Eurocash, City Gross och Mathem. Koncernen har drygt 13 000 medarbetare och en omsättning om cirka 80 miljarder kronor. Bakom butikscenen finns de koncerngemensamma funktionerna affärsutveckling, ekonomi, etablering, HR, IT och kommunikation. Axfood är noterat på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB.

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
5 juli
Sista ansökningsdag
18 augusti
Referensnummer
15222