Ekonomi/Finans

Redovisningschef till Husqvarna AB

Är du en inspirerande ledare med passion för redovisning och förbättringsprocesser? Vill du verka i en innovativ och internationell koncern i framkant? Då har vi den perfekta möjligheten för dig! Till Husqvarna AB söker vi en Redovisningschef med ansvar för att leda och utveckla ett team. Det är en mångfacetterad tjänst med såväl operativa som strategiska inslag med möjlighet att bli en central punkt i den svenska verksamhetens ekonomihantering. Tjänsten är en tillsvidareanställning och med placering på kontoret mitt i det imponerande fabriksområdet i centrala Huskvarna. Urval och intervjuer sker löpande. Vi ser fram emot att läsa just din ansökan redan idag!

Om tjänsten


I rollen som Redovisningschef väntar en unik möjlighet på Husqvarna AB med ansvar för den legala redovisningen hos regionens största moderbolag och tillhörande svenska dotterbolag. Det innefattar en total omsättning som uppgår till drygt 20 miljarder. Tillsammans med ditt team bestående av 11 medarbetare genomför ni ett kvalificerat redovisningsarbete med månads- och årsbokslut, budget samt efterföljande analys. Till avdelningens ansvarsområde hör därutöver årsredovisningar, skattefrågor och deklarationer. Du är en närvarande ledare som säkerställer att dina medarbetare har ett tydligt fokus och rätt förutsättningar för att lyckas. För dig är det en självklarhet att leda det övergripande arbetet såväl som att själv fördjupa dig i aktuell redovisning, parallellt som du har förmågan att ta strategisk höjd. Du arbetar processorienterat och en viktig del av ditt uppdrag är att bidra till förbättringsprojekt för att ständigt utveckla effektiva strukturer och arbetssätt. Vidare stödjer du affärsverksamheten med ekonomisk information och rapporterar kvalificerade analyser. Du har personalansvar, ingår i ledningsgruppen för Husqvarna Finance och rapporterar till Finance Director.

Du välkomnas in i ett börsnoterat bolag med anrik historia och internationell anda. Det finns en stor kapacitet och höjd i verksamheten, samtidigt som du får möjlighet att på riktigt göra skillnad och har närhet till beslutsvägar. Du är, tillsammans med alla anställda, en viktig pionjär som bidrar till att forma fantastiska upplevelser genom banbrytande teknologier och innovativa produkter. Det upplevs därför direkt när du kliver in genom portarna till företaget att du hamnar i en idérik och kreativ atmosfär som ständigt ser nya möjligheter till förbättring. Du trivs som allra bäst i en händelserik och dynamisk miljö, där du får skapa resultat genom din ekonomiska kompetens, goda ledarskapsförmåga och utvecklingsorienterade arbetssätt. För dig med en hög ambitionsnivå finns det ett gediget kunskapsutbyte och olika nätverk internt, men också flera potentiella karriärvägar.

Rekryteringsprocessen hanteras av Poolia. Vid frågor kontakta ansvarig Rekryteringskonsult på linnea.broman@poolia.se alternativt 072 078 83 17.

Vem är du?


Vi söker dig med en akademisk utbildning inom ekonomi i kombination med relevant arbetslivserfarenhet. Du har en omfattande ledarskapsförmåga och vana av formellt personalansvar. För att lyckas i rollen har du goda kunskaper i boksluts- och rapporteringsarbete i större koncerner. Du har erfarenhet av att leda och aktivt delta i projekt. Vidare känner du dig trygg i internredovisning och vi ser det som en fördel om du har specialistkompetens inom relevanta områden så som externredovisning, IFRS-regelverk och bolagsskatt. Du är en van användare av Microsoft Excel och större affärs- och rapporteringssystem, varav vi ser tidigare kunskaper i SAP som meriterande. Då du verkar i en internationell koncern med många kontaktytor ställer det krav på att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person präglas du av ditt höga engagemang och positiva framåtanda. Du är en förtroendeingivande ledare som lyfter andra med stor lyhördhet för såväl gruppens som organisationens behov. Till dina kompetenser hör en stark analytisk förmåga genom att du kan identifiera och upprätta lösningar på avancerade frågeställningar. Du är även kommunikativ, pedagogisk och kan företräda avdelningen i komplexa ärenden gentemot verksamheten. Med sinne för detaljer har du öga för att uppmärksamma potentiella felkällor och använder ett strukturerat samt noggrant tillvägagångssätt. Du sätter tonen för ett gott samarbete och bidrar gärna med energi, hjälpsamhet och kunskap till dina kollegor.

Om verksamheten
Husqvarna Group är en världsledande tillverkare av produkter för skogs-, park- och trädgårdsskötsel. Sortimentet omfattar bland annat motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Koncernen är även ledande i Europa inom trädgårdsbevattning och världsledande inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Koncernens produkter och lösningar säljs främst under varumärkena Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah och Diamant Boart via fack- och detaljhandlare till konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder. Nettoomsättningen 2020 uppgick till över 5 miljarder USD och koncernen har cirka 14 000 medarbetare i 40 länder.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.husqvarnagroup.com/en.

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
19 februari
Sista ansökningsdag
3 mars
Referensnummer
14339