Ekonomiassistent

Kredithandläggare med ansvar för kundreskontran till Finnvedens Lastvagnar

Det saknas en pusselbit i Finnvedens Lastvagnars administrativa team. Någon som tar ett fast grepp om kundreskontran och både upprätthåller och vidareutvecklar kvalitativa flöden för hela funktionen. Kan det vara du? Tjänsten är en central funktion med samverkan inom den egna avdelningen, ut mot bolagets filialer och bankkontakter samt gentemot Volvo. Du rapporterar till CFO men har också ett nära samarbete med Kreditchefen som har det operativa ansvaret för hela kreditprocessen, samt med redovisningsteamet. Vi tillämpar löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

I rollen som Kredithandläggare får du möjlighet att ta ett helhetsgrepp och ansvar över kundreskontran.
Dina arbetsuppgifter omfattar framförallt:

– Kreditbedömningar
– Hantering av kreditgränser
– Bevakning av kundfordringar
– Påminnelsehantering och inkassokrav
– Hantering av inkassouppdrag, ackordsförhandlingar, konkurser
– Åldersanalyser
– Administrativt stöd i finansieringsaffären
– Viss fakturering
– Support och utveckling

Tjänsten är en tillsvidareanställning hos Finnvedens lastvagnar där Poolia enbart hanterar rekryteringsprocessen.

Vem är du?

Du är den som får jobbet gjort och driver det självständigt. Du har med andra ord arbetat med det här förr och är trygg i vad du kan och vet hur du hittar vägarna fram när du ställs inför nya utmaningar. Framför oss ser vi en kommunikativ och lösningsorienterad person som inte räds att kavla upp ärmarna när det behövs. Du trivs i en dynamisk roll med många kontaktytor och kan naturligt anpassa din approach efter olika situationer. Din generella systemvana är god och du navigerar smidigt mellan program och affärssystem. Vi ser gärna att du har viss redovisningskunskap, antingen från minst gymnasieutbildning eller tidigare erfarenhet som exempelvis ekonomiassistent. Beroende på din profil kan tjänsten anpassas något, för att stötta vår kreditchef avseende våra finansiella lösningar mot kund. Tjänsten kräver flytande svenska i tal och skrift.

Om verksamheten

Hos oss får du en anställning i ett tryggt och stabilt familjeföretag med ett starkt varumärke, offensiv tillväxtstrategi, framåtanda och snabba beslutsvägar. Vi är en arbetsgivare med ett starkt medarbetarperspektiv som alltid vill bli bättre än vad vi var igår. Finnvedens Lastvagnar är Sveriges största privata återförsäljare av Volvo Lastvagnar, med verksamhet på 20 anläggningar i Småland, Blekinge, Skåne, Västergötland och Värmland. Företaget bedriver försäljning av Volvo Lastvagnar, service av lastvagnar och bussar, försäljning av reservdelar samt tillhandahåller tilläggstjänster så som finansiering, hyrlast och serviceavtal. Bolaget omsätter ca 1 miljard kronor och har ca 340 anställda. Finnvedens Lastvagnar ingår i Liljedahl Group som omsätter ca 10 miljarder kronor och har 1 200 anställda.

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
10 januari
Sista ansökningsdag
23 januari
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
62568