Kommunikatör

Kommunikatör till Svenska kyrkan Jönköping

Vill du sprida information om församlingens viktiga arbete för alla människor i vår stad? Är du en idéspruta som trivs i kreativitet och som brinner för digital marknadsföring? Då har vi helt rätt möjlighet för dig! Till Svenska kyrkan Jönköping söker vi en initiativtagande Kommunikatör för att öka synligheten och kunskapen om församlingens verksamhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning där du ingår i funktionen för verksamhetsstöd. Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen in med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

I rollen som Kommunikatör väntar en vardag för dig som vill arbeta brett inom marknadsföring med en tydlig vision. Ditt fokusområde är att bygga en stark kännedom och intresse för församlingens verksamhet ute i samhället. Det innefattar att utveckla texter, grafiskt innehåll och marknadsmaterial. Du använder olika kanaler för att nå ut med budskapet, allt från tryckta källor till hemsida och digitala insatser. En viktig aspekt är att öka närvaron i den moderna tidens sociala medier och finnas tillgängliga i de rum där vi människor är aktiva. I det ingår att göra omvärldsanalyser och följa trender. Från idé och planering är du den som driver framåt i samtliga steg till konkret handling. När du får arbeta med direkta uppgifter och faktiska projekt trivs du som allra bäst, men har alltid ett strategiskt och långsiktigt perspektiv i åtanke. Du agerar verksamhetsnära och har ett tätt samarbete med församlingens personal i våra kyrkor runt om i staden.

Hos Svenska kyrkan Jönköping får du möjlighet att arbeta i en idéburen organisation med framtidstro och tydlig värdegrund. Det är en öppen folkkyrka som styrs av förtroendevalda medlemmar med syftet att varje dag göra skillnad för människor i vår omvärld. Du blir en viktig del i det fortsatta arbetet och driver marknadsföringen i församlingen på uppdrag av verksamhetens ledning, medarbetare och medlemmar.

Vem är du?

Vi söker dig med en relevant akademisk utbildning och gärna i kombination med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Kanske har du nyligen tagit en examen i media- och kommunikationsvetenskap och har en stor utvecklingspotential? Eller kanske har du en likvärdig roll idag men vill arbeta i en kulturbärande organisation som på riktigt gör skillnad? Oavsett är det viktigaste för oss att hitta dig med en stark vilja att lära och rätt inställning. För att lyckas i rollen har du ett gediget intresse för marknadsföring, textförfattande och grafiskt innehåll. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av sökordsoptimering och att använda olika digitala kanaler, främst sociala medier.

Som person kännetecknas du av en inspirerande kreativitet med hög nyfikenhet och handlingskraft. Du är duktig på att självständigt driva marknadsföringsinsatser, samtidigt som du är prestigelös och alltid ställer upp där din kunskap behövs som mest för stunden. Att få saker att hända är en av dina starka egenskaper, likväl som att prioritera och skapa en tydlig struktur i ditt arbetssätt. Du är förtroendeingivande, omsorgsfull och lösningsorienterad. Även lyhördhet och en hög integritet är egenskaper som kännetecknar din person.

Om verksamheten

Svenska kyrkan Jönköping har cirka 150 anställda och omfattar tio kyrkor med församlingshem, tre förskolor, sex kyrkogårdar, familjerådgivning, sjukhuskyrka, skol- och universitetskyrka samt verksamhetsstöd. Svenska kyrkan Jönköpings vision är ”ett gott liv för alla” och våra ledord är kärlek, respekt och ett stödjande förhållningssätt. Läs gärna mer om oss på http://www.svenskakyrkan.se/jonkoping.

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
14 september
Sista ansökningsdag
9 oktober
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
65791