CFO

Interim CFO till koncern i Jönköping

Har du gedigen erfarenhet av ekonomistyrning inom offentlig sektor och vill få chansen att gå in i en utvecklande och spännande roll som CFO? Vår kund i Jönköping söker en interim CFO för ett längre uppdrag med start snarast. För mer information om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Madeleine Eneroth på 072-070 59 88.

Om tjänsten

I rollen som CFO har du ansvar för att övergripande leda, styra, utveckla och följa upp kundens ekonomiska verksamhet och du ingår i ledningsgruppen. Tjänsten innefattar att:

– Bevaka och följa upp verksamhetens mål och nyckeltal, genomföra utrednings- och analysarbete och bistå vid framtagning av åtgärder vid avvikelser.

– Tydliggöra ekonomiska samband, identifiera och påvisa behov av strukturförändringar, förbättringar och effektiviseringar samt säkerställa en hög kvalitet i arbetet med finans- och kreditfrågor.

– Ansvara för prognoser och budgetprocess samt driva arbetet med uppföljning och analys av den ekonomiska utvecklingen.

– Rapportera och bistå i kontakter med myndigheter, vara ledningens rådgivare och bollplank i ekonomiska frågor och även presentera den ekonomiska utvecklingen för styrelsen.

– Skapa, implementera och effektivisera dokumenterade strukturer och processer för budget, ekonomistyrning och redovisning.

– Vara delaktig i vidareutvecklingen av samarbeten i koncernen samt fortsätta utveckla och effektivisera analys och rapportering till ledningsgrupp och styrelse.

Vem är du?

För att passa i tjänsten har du en eftergymnasial utbildning inom redovisning och gedigen erfarenhet av liknande roll inom offentlig sektor. Vidare ser vi att du har erfarenhet av ledningsgruppsarbete samt förståelse för finansiella instrument. Du har tidigare varit delaktig i utveckling av ekonomisk och finansiell rapportering och arbetat med ekonomi- och verksamhetsstyrning samt verksamhetsnära uppföljning.

Som person ser vi att du är analytisk, förtroendeskapande och proaktiv. Du är trygg och kommunikativ i ditt ledarskap och har förmågan att se verksamheten ur ett helikopterperspektiv. Du talar och skriver obehindrat på så väl svenska som engelska.

Om verksamheten

Vi tillhör de företag i Sverige som har absolut längst erfarenhet av rekrytering och personaluthyrning inom ekonomi. Detta gör att vi kan erbjuda dig unika möjligheter oavsett om du är CFO, redovisningschef, controller eller löneadministratör – inom ekonomins hela spektra – såväl till privat som till offentlig sektor.

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
11 mars
Sista ansökningsdag
5 april
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
56499

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.