HR

HR-Partner till Svenska Kyrkan Jönköping

Brinner du för att stötta chefer och ledning i en verksamhetsnära roll? Vill du arbeta brett med personalfrågor och ha en såväl operativ som strategisk förankring? Då har vi helt rätt möjlighet för dig! Till Svenska Kyrkan Jönköping söker vi en initiativtagande HR-Partner för att driva och utveckla personalarbetet i församlingen.

Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen in med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

I rollen som HR-Partner välkomnas du till en inspirerande vardag med operativa och strategiska inslag. Ditt främsta fokus är att vara ett konsultativt bollplank och stöd för såväl verksamheten som dess chefer. Genom din kunskap är du en värdefull tillgång och arbetar aktivt med förekommande personalfrågor. Det innefattar en stor bredd och i församlingen möts du av kompetenta medarbetare inom en rad olika yrkeskategorier. Du ingår i HR-avdelningen tillsammans med en kollega.

Hos Svenska Kyrkan Jönköping får du möjlighet att arbeta i en idéburen organisation med stark framtidstro och tydlig värdegrund. Det är en öppen folkkyrka som styrs av förtroendevalda med syftet att varje dag göra skillnad för människor i vår omvärld. Du blir en viktig del i det fortsatta arbetet och skapar rätt förutsättningar för verksamhetens ledning och medarbetare.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Rekrytering och kompetensutveckling av personal
• Arbetsrätt med fackliga förhandlingar
• Systematiskt arbetsmiljöarbete
• Rehabilitering och sjukfrånvaro
• Personalstatistik med analys av nyckeltal
• Hantering av lönekartläggning, avtal och arbetstider
• Risk- och konsekvensanalyser i förändringar
• Verksamhetsfrågor och utveckling av personalarbetet
• Skapa rutiner, riktlinjer och policyer inom HR

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av att självständigt driva ett kvalificerat HR-arbete. Du är trygg i en konsultativ roll med att stötta chefer och ledning i alla vanligt förekommande personalfrågor. En viktig förutsättning är därmed att du har goda kunskaper i arbetsrätt, kollektivavtal och fackliga förhandlingar. Du som söker har en akademisk utbildning inom HR, eller annan likvärdig akademisk utbildning. Vi ser det även som en fördel om du har tidigare vana av att verka i en politiskt styrd organisation.

Som person är du strukturerad och initiativtagande med ett högt engagemang. Att vara lyhörd är en av dina starka egenskaper och du skapar dig en god förståelse genom att arbeta i närhet till verksamheten. Du har en stor nyfikenhet och ser förbättringsmöjligheter, samtidigt som du har en förståelse för att förändring tar tid. Varje dag har du många kontaktytor och beskrivs av din omgivning som social, kommunikativ och förtroendeingivande. Du är kulturbärande och skapar en varm och inkluderande arbetsmiljö.

Om verksamheten

Svenska kyrkan Jönköping har cirka 150 anställda och omfattar tio kyrkor med församlingshem, tre förskolor, sex kyrkogårdar, familjerådgivning, sjukhuskyrka, skol- och universitetskyrka samt verksamhetsstöd. Svenska kyrkan Jönköpings vision är ”ett gott liv för alla” och våra ledord är kärlek, respekt och ett stödjande förhållningssätt. Läs gärna mer om oss på http://www.svenskakyrkan.se/jonkoping.

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
12 september
Sista ansökningsdag
25 september
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
65363