Hållbarhetsansvarig till Elmia AB

Brinner du för affärsutveckling och hållbarhet? Vill du arbeta i en utvecklande tjänst på ett bolag med spännande visioner där du med din drivkraft och energi kan driva hållbarhetsprojekt? Då har vi helt rätt chans för dig! Vi söker nu en Hållbarhetsansvarig till Elmia AB. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Jönköping. Urval och intervjuer sker löpande, varmt välkommen in med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

I denna nyinrättade roll på Elmia är ditt uppdrag att driva och utveckla bolagets arbete inom hållbarhetsområdet med tyngdpunkt på hållbarhet och arbete mot klimatneutralitet. Med utgångspunkt från företagets övergripande mål och vision ansvarar du för att upprätta, genomföra, följa upp och rapportera bolagets hållbarhetsplan i nära samverkan med Elmias mässor och event. Arbetet har en kommersiell inriktning med lönsam och hållbar tillväxt i fokus.

 Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar även:

- Omvärldsbevakning inom kunskapsområdet.
- Rapportering
- Utveckling av mässor och event med Hållbart fokus.
- Hålla utbildningar och workshops för att höja kunskapsnivån i verksamheten.
- Upprätta, mäta och följa upp verksamhetens hållbarhetsmål.
- Leda eller delta i interna och externa samarbeten samt olika nätverk.

Elmia har visionen ”Världens grönaste mötesplats för innovationer, affärsutveckling och upplevelser”. På Elmia erbjuds du möjligheten att bidra aktivt på vägen dit!

Vem är du?

Vi söker dig med ett brinnande intresse för hållbarhetsfrågor och som motiveras av att göra skillnad. Som person är du social, kommersiell och har en förmåga att engagera, entusiasmera och få med dig andra. Vidare är du även ansvarstagande och målinriktad, har ett strukturerat arbetssätt och en god analytisk förmåga. Du trivs med ett självständigt arbete med stort eget ansvar i nära samarbete med andra. Då tjänsten innebär många interna och externa kontakter behöver du ha en god kommunikationsförmåga på svenska och engelska i tal och skrift. Lämplig bakgrund för tjänsten är en relevant högskolutbildning samt erfarenhet av arbete inom hållbarhetsområdet, eller motsvarande kunskap och erfarenhet. Projekterfarenhet är meriterande.

På Elmia erbjuds du en bred och omväxlande tjänst med goda möjligheter till egen utveckling och delaktighet i hela bolagets framtida tillväxt. Då tjänsten är nyinrättad finns möjlighet att forma rollen med sikte på att tillsammans med kollegorna skapa förutsättningar att snabbt nå vår vision.

Om verksamheten

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event. Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster. Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch. Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Elmia AB ingår i koncernen Jönköpings Rådhus AB, vilket i sin tur ägs till 100 % av Jönköpings kommun. Låter det spännande för dig? Läs gärna mer på vår hemsida www.elmia.se.

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
24 januari
Sista ansökningsdag
20 februari
Referensnummer
11814