Finanscontroller

Finansekonom till Jönköpings kommun

Har du ett brinnande intresse för finansfrågor och vill utvecklas i ett viktigt uppdrag hos Finans- och bolagsavdelningen på Jönköpings kommun? Vi söker dig som vill arbeta på interim- eller konsultbasis på 50–100 procent; beroende på vad rätt person har möjlighet till. Med start från mitten av januari och minst 3 månader framåt.

Urval sker löpande, varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Som finansekonom kommer du att, tillsammans med finanschef, ansvara för kommunens och bolagskoncernens finansförvaltning. Du hanterar och administrerar internbanken för Jönköpings kommun och koncernen Jönköpings Rådhus AB samt är kontaktperson mot banker och kreditgivare. I arbetet ingår även att arbeta med finansiell analys, likviditetsplanering, rapportering, uppföljning, riskhantering och löpande bevakning av de finansiella marknaderna.

Rollen som finansekonom innebär många kontakter både internt och externt, från förvaltningar och bolag till politiker och aktörer på finansmarknaden. Du blir en del av ett kompetent team vars främsta uppgift är att hantera Jönköpings kommunkoncern. Ditt arbetslag består av åtta personer inklusive er finanschef som du och dina kollegor rapporterar till. Ni sitter på rådhuset i Jönköping, men arbetat kan till stor del utföras remote, om så önskas.

Vem är du?

• Du har en eftergymnasial utbildning som civilekonom, alternativt motsvarande utbildning med ekonomisk/finansiell inriktning
• Arbetslivserfarenhet av likvärdiga arbetsuppgifter
• Systemvana och goda kunskaper i Office-paketet, främst Excel
• Du talar och skriver flytande på svenska på en professionell nivå

Som person är du ansvarstagande och driver ditt och andras arbete framåt genom att driva och ta stort ansvar för dina åtaganden. Du har en god struktur och en förmåga att prioritera och planera ditt arbete självständigt. Vidare ser vi att du är analytiskt och har god kommunikativ förmåga då du arbetar mot flertalet olika kontaktytor.

Om verksamheten

Finans- och bolagsavdelningen består av åtta medarbetare och har det övergripande ansvaret för finansfrågor i Jönköpings kommun och för koncernen Jönköpings Rådhus AB. Avdelningen ansvarar för ekonomisk samordning, administration samt ledning och styrning av koncernbolagen. Kommunkoncernperspektivet är en viktig del i vårt arbete. Dessutom ansvarar avdelningen för förvaltningen av ett antal donationsstiftelser.

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
22 november
Sista ansökningsdag
22 december
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
66589