Media/Kommunikation/Design

Erfaren Digital Kommunikatör till Elmia

Är du en nyfiken kommunikatör med ett brinnande intresse för digital utveckling, analys och kommunikation? Vill du vara med på en spännande resa och stärka Elmia som varumärke? Då har vi definitivt chansen för dig! Till Elmia i Jönköping söker vi nu en initiativrik Digital kommunikatör. Urval och intervjuer sker löpande så vi tar gärna emot din ansökan redan idag!

Det här är Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event. Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster. Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch. Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Elmia AB ingår i koncernen Jönköpings Rådhus AB, vilket i sin tur ägs till 100 % av Jönköpings kommun.

Om din roll

I rollen som Digital kommunikatör är du med i utveckling och implementering av digitala verktyg och tjänster som driver Elmias affärsutveckling framåt. Du identifierar nya möjligheter och kanaler och avgör hur Elmia hanterar dessa utifrån verksamhetens strategi och mål.

Din roll innefattar två större ansvarsområden. Dels så är du en tvärfunktionell expert som vägleder och stöttar våra 10 kommunikatörer på Elmia inom digital kommunikation, mätning och analys. Kommunikatörerna ansvarar i sin tur för kommunikationen av våra mässor. Med din kunskap inom området bidrar du med inspiration och goda idéer och ser till att underhålla och implementera mallar och rutiner för ett enhetligt och effektivt arbetssätt. I den andra delen av rollen arbetar du operativt med planering, produktion, mätning och analys av den digitala kommunikationen för Elmia som helhet, utifrån uppsatta mål. Du har ett nära samarbete med kommunikationsansvarig för Elmia som sätter strategi, plan och ramar. I utveckling av Elmias webb står du för kunskap om användning och behov där du jobbar tätt med verksamhetens webbansvarige som ansvarar för utveckling av funktionalitet.

På Elmia får du möjligheten att vara med på en digital resa och bli en del av en kreativ arbetsplats med en stark framåtanda.

Fokus i din roll

 • Leda och coacha Elmias kommunikatörer målmedvetet i arbetet med digitala kommunikationsplattformar och analysverktyg.

 • Ansvara för att Elmia har riktlinjer för hur medarbetare ska arbeta med webb och sociala medier.

 • Delaktig i utvecklingsprojekt av digitala plattformar utifrån användarperspektivet.

 • Skapa och paketera målgruppsanpassade budskap för Elmia på webb och i sociala medier som kan inspirera, informera och engagera, med riktning mot mål och vision.

 • Löpande mäta, analysera och följa upp mål samt trafik för optimering och konvertering av digital kommunikation för Elmia.

 • Vara närvarande i Elmias sociala medier.

 • Planera och följa upp annonskampanjer i digitala kanaler, både som du själv skapat alternativt köpt externt.

Vem är du?

Vi söker dig som har minst ett par års erfarenhet av att arbeta med digital kommunikation och sociala medier, gärna på en byrå eller en marknads- och kommunikationsavdelning.  Du har också en relevant utbildning inom området. Därtill har du erfarenhet av bild och rörligt material samt kunskap om verktyg inom analysarbete. Meriterande om du har arbetat i Google Analytics eller motsvarande. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift samt innehar B-körkort.

Som person är du strukturerad och noggrann. Du har god förmåga att planera och följa upp ditt arbete samtidigt som du kan balansera hög kvalitet med kreativitet och effektivitet. Du trivs med att arbeta operativt och är både kommunikativ och initiativrik samt gärna den som tar stafettpinnen. I denna roll är det även av vikt att du gillar en kombination av att samarbeta och arbeta på egen hand. Du har en god pedagogisk förmåga och viljan att både leda och inspirera andra. Du drivs av att utveckla den digitala kommunikationen för att uppnå ökad synlighet. Du är övertygad om att en stark digital närvaro är nyckeln till att skapa en varaktig och framgångsrik kommunikationsstrategi.

Bra för dig att veta

 • Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

 • Du rapporterar till CIO.

 • Placeringsort är på Elmia i Jönköping.

 • Arbetet kan i vissa fall komma att innefatta kvälls- och helgarbete då det är verksamheten som styr behovet.

 • Vid eventuella frågor: Kontakta Poolias Rekryteringskonsult Jonna Jonsson på 072-177 52 68.

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
17 mars
Sista ansökningsdag
16 april
Referensnummer
12218