Ekonomichef

Ekonomichef till Destination Jönköping AB

Vill du driva ekonomifunktionen i ett fartfyllt och nyskapande bolag som är mitt i händelsernas centrum? Motiveras du av varierande arbetsdagar med såväl operativa som strategiska inslag, samt av redovisning och verksamhetsstyrning? Då har vi den perfekta möjligheten du inte får missa! Destination Jönköping arbetar för att skapa besöksnäringseffekter i vår region. Nu söker vi en engagerad Ekonomichef som brinner för utveckling lika mycket som oss. Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

I rollen som Ekonomichef hos Destination Jönköping har du ett övergripande chefsansvar för ekonomifunktionen, som består av två medarbetare. Du ansvarar för den legala redovisningen och rapporteringen, budget- och prognosarbete samt för ekonomisk analys. I dina arbetsuppgifter ingår att genomföra månads-, delårs- och årsbokslut, såväl som hantering av skatt, moms och deklarationer. Vidare är du bolagets kontaktperson gentemot bank, försäkringsbolag, revisorer och juridisk rådgivare. Du säkerställer även en god administration och avtalshantering.

På Destination Jönköping erbjuds du en varierad vardag där du får möjlighet att driva, koordinera och utveckla rutiner och processer inom ekonomiområdet. Du får en viktig roll i att analysera verksamheten från ett lönsamhets- och kostnadsperspektiv, vara bollplank till VD samt coacha bolagets affärsområdeschefer i ekonomirelaterade frågor. Du deltar även i större projekt som främjar besöksnäringen och agerar stöd gentemot Projektledarna.

Tjänsten är en tillsvidareanställning hos Destination Jönköping där Poolia enbart hanterar rekryteringsprocessen. Placeringsort är centrala Jönköping, du rapporterar till VD och sitter med i bolagets ledningsgrupp.

Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av självständigt bokslutsarbete med goda kunskaper inom kvalificerad redovisning och verksamhetsstyrning. Du har en kandidatexamen inom ekonomi eller en relevant akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi finner det meriterande om du har erfarenhet från kommunalt eller regionalt ägda organisationer. Har du dessutom arbetat med hantering av redovisning och ansökningar som rör EU medel och fonder är det extra intressant för oss. Du utrycker dig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du strukturerad, analytisk samt resultat- och affärsorienterad. För att lyckas i rollen ser vi att du är kommunikativ och trivs som bäst i omväxlande arbetsdagar med många kontaktytor, både internt och externt. Du har förmågan att se helheten samt blicka framåt för att kunna utveckla strukturer och processer för att möta framtida behov.

Om verksamheten

Destination Jönköping AB är Jönköpings kommuns destinationsbolag med ansvar för besöksnäringsfrågor. Vårt uppdrag är att öka den geografiska platsen Jönköpings kommuns attraktionskraft och generera tillväxt genom att få fler tillfälliga besökare att upptäcka Jönköping. Vi marknadsför och medverkar i utvecklingen av Jönköpings kommun som en hållbar turist-, evenemangs-, och mötesplats. Bolaget ansvarar även för Jönköpings Teater och Jönköpings konserthus. Destination Jönköping AB är ett helägt kommunalt bolag och har 21 anställda.

Läs gärna mer på http://www.destinationjonkoping.se.

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
10 augusti
Sista ansökningsdag
28 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
64983