Ekonomiassistent

Ekonomiassistent till Kadant Nordic AB i Jönköping

Vill du arbeta i en bred roll som ekonomiassistent på ett internationellt företag? Värderar du att vara del av ett engagerat team på en positiv arbetsplats med god gemenskap? Då har vi chansen för dig! Till Kadant Nordic AB söker vi nu en noggrann och flexibel ekonomiassistent med start omgående. Tjänsten är på konsultbasis med goda chanser för övergång i anställning direkt till Kadant Nordic för rätt person.

Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Om tjänsten

I rollen som ekonomiassistent väntar en vardag med varierande arbetsuppgifter tillsammans med engagerade kollegor. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvar är bland annat:

• leverantörsreskontra
• kundreskontra
• avstämningar
• orderadministration och fakturering
• bankbetalningar
• momsrapportering
• sammanställning av löneunderlag
• löpande bokföring
• kvittohantering

Du ingår i ett team om fem engagerade kollegor och har ett tätt samarbete med företagets ekonomichef som är din närmaste chef.

Det här är tjänsten för dig som vill ha ett omväxlande och lärorikt arbete i en väl sammansvetsad organisation. Du värdesätter ett flexibelt arbetssätt och vill gärna växa med uppgifterna du ansvarar för. Du erbjuds chansen att verka i ett stort internationellt bolag som samtidigt ger känslan av det mindre företaget med korta beslutsvägar, god gemenskap och regional tillhörighet.

Vem är du?

Vi söker dig med tidigare erfarenhet av likvärdig tjänst. Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller redovisning, alternativt har skaffat dig kunskap via arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Du har god datavana, erfarenhet av att arbeta i affärssystem och i Microsoft Office-programmen, särskilt Excel. Då det är ett internationellt företag med flera kontaktytor så behöver du kunskaper i främst tal men även skrift på engelska utöver att du behärskar svenska språket.

Som person är du noggrann, ansvarstagande och flexibel. Till dina starka egenskaper hör att du är nyfiken med ett serviceinriktat och strukturerat arbetssätt. Du trivs som allra bäst på en arbetsplats där alla tar sitt eget ansvar, är hjälpsamma och prestigelösa. Att arbeta självständigt är för dig en självklarhet, samtidigt som du är en positiv och driven lagspelare som gärna bidrar till en härlig stämning på kontoret.

Om verksamheten

Kadant Nordic AB är marknadsledande inom tillverkning och försäljning av rengöringsutrustning för beklädnad och valsar i pappersindustrin samt försäljning av roterande kopplingar och schaberblad. Bolaget har ca 30 medarbetare i Sverige och Finland och omsätter ca 155 miljoner kronor. Kadant Nordic AB ingår i den börsnoterade koncernen Kadant Inc som har sitt huvudkontor i Westford, Massachusetts, USA. Koncernen har totalt ca 2 800 medarbetare och omsätter ca 600 miljoner USD.

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
16 november
Sista ansökningsdag
4 december
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
66536