Ekonom

Ekonom till Scandbio

Vill du arbeta med ekonomi i ett spännande internationellt bolag med en stark koppling till hållbarhet? Är du en utåtriktad person med ett gott siffersinne? Då har vi en intressant möjlighet för dig! Nu söker vi efter en Ekonom till Scandbio i Jönköping. Här får du möjligheten att bli en del av ett företag i framkant.

Urval och intervjuer sker löpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

I rollen som Ekonom på Scandbio erbjuds du en utvecklande vardag med ett brett ansvarsområde både nationellt och internationellt. Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av in- och utbetalningar, hantering av kund- & leverantörsreskontra, avstämningar, redovisning inom fastighetsbolag samt bokslut och momsredovisning. Vidare arbetar du systematiskt med kvalitets- och förbättringsarbete inom ekonomiavdelningens processer och har många kontaktytor både internt som externt.

Du arbetar mot hela bolaget, inklusive verksamheten i Danmark. Du kommer vara en del av ett team på fem personer och rapporterar till Ekonomichef. Placeringsort för tjänsten är Jönköping. Tjänsten är en tillsvidareanställning, vilket innebär att du blir fast anställd av Scandbio, där provanställning kan tillämpas.

Vem är du?

Vi söker dig med en relevant ekonomisk gymnasieutbildning i grunden och ett stort intresse för ekonomiska flöden. Du har några års erfarenhet av varierande ekonomiarbete och en god förståelse avseende kopplingen mellan affär och ekonomi. Dina kunskaper inom redovisning är goda och du kommunicerar obehindrat i såväl det svenska som engelska språket och är en van användare av affärssystem.

Som person är du en kommunikativ och prestigelös lagspelare som rycker in där det behövs. Du är trygg i dig själv och trivs med att ta eget ansvar. Vidare arbetar du på ett självständigt, strukturerat, noggrant sätt och ser vad som behöver prioriteras för stunden.

Om verksamheten

Scandbio är Skandinaviens största företag inom fasta förädlade trädbränslen och producerar och säljer 100% förnybar energi. Våra produkter ger värme och energi till internationella kraftvärmeproducenter, tillverkande industri, statliga och kommunala verksamheter samt privata hushåll. Vår huvudmarknad är Sverige men vi agerar runt hela Östersjön. Vi är cirka 130 kunniga medarbetare fördelade på kontoret i Jönköping och i Danmark samt på fem fabriker i Sverige och en fabrik i Lettland. Tillsammans producerar och säljer vi årligen ca 550 000 ton biobränslen med en omsättning på ca 900 MSEK. All vår verksamhet präglas av ansvar för människa och miljö i kommande generationer.

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
16 september
Sista ansökningsdag
14 oktober
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
65831

Jonna Jonsson