Produktionscontroller

Controller till Jönköping Energi

Jönköping Energi befinner sig i en digitaliseringsresa med många spännande utmaningar framöver. Då en av våra kollegor går vidare i nya utmaningar till hösten behöver teamet stärkas med en ny controller. Har du stort intresse för analyser och ekonomistyrning samt vill bidra till en god kraft för ett gott samhälle? Då kan detta vara rollen för dig! Tjänsten är en tillsvidareanställning hos Jönköping Energi. OBS! Vi tillämpar löpande urval och intervjuer. Välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

I rollen som controller kommer du tillsammans med controllerteamet bestående av tre kollegor fungera som en stödfunktion gentemot ansvarsområdena och enheterna inom organisationen. Du rapporterar till ekonomichefen och ingår i ett större ekonomiteam på elva personer. Arbetsuppgifter som ingår i rollen är följande:

• Medverka i utveckling av koncernens och enhetens informationshantering
• Stödja Ansvarsområdeschefer samt bidra med ekonomisk kompetens inom aktuella ansvarsområden
• Medverka i enhetens utvecklingsprojekt avseende administrativa rutiner
• Analyser av utvecklingsprojekt
• Bidra i analyser och ekonomisk styrning av verksamheten
• Övriga löpande controlleruppgifter såsom kalkyler, internredovisning, intern uppföljning samt vara ett stöd och bidra i externredovisningen

Vem är du?

Vi söker dig med en civilekonomutbildning eller motsvarande med minst 5 års erfarenhet av controllerarbete. Tidigare erfarenhet från tillverkningsindustri är ett krav. Du är engagerad i frågor gällande IT, digitalisering och utveckling av processer och rutiner. I tidigare roller har du fungerat som ett stöd ut mot verksamheten gällande analys och ekonomisk styrning. För att trivas i rollen ser vi att du är kommunikativ, anpassningsbar och har förmågan att inta ett helikopterperspektiv samtidigt som du kan uppskatta detaljperspektivet i vissa frågor. Vidare kräver rollen ett strukturerat arbetssätt med stort fokus på noggrannhet. Mycket goda kunskaper i svenska och B-körkort är krav för tjänsten.

Om verksamheten

En god kraft för ett gott samhälle är Jönköping Energis vision. Jönköping Energi vill bidra till att driva regionens utveckling och erbjuder hållbara och innovativa tjänster, nu och i framtiden. Jönköping Energi finns nära, och tillsammans med deras kunder bidrar de till ett hållbart samhälle. Idag förser de 55 000 kunder med ljus, kraft, värme, kyla och stadsnät. Jönköping Energi omsätter cirka 1,4 miljarder kronor per år och har 300 anställda.

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
29 juni
Sista ansökningsdag
19 juli
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
57043

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.