Juridik

Chef Juridik Skador till Länsförsäkringar Jönköping

Är du utbildad jurist och har erfarenhet av ledarskap? Vill du bli en del av ett engagerat team med fokus på trygghet, engagemang och hållbarhet? Då kanske tjänsten som Chef för Juridik Skador är något för dig? Hos oss på Länsförsäkringar Jönköping kommer du ansvara för att leda och utveckla vårt team av jurister, samtidigt som du får vara med och forma framtidens skadereglering i Jönköpings län. Intervjuer och urval sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Enheten för Juridik Skador hanterar ansvars-, entreprenad, och rättsskyddsskador, regressärenden och andra typer av juridiska frågor inom skadeförsäkring. Gruppen består idag av sju jurister som jobbar i olika roller med olika inriktningar och som chef har du personalansvar för samtliga.

Ditt huvudsakliga ansvar är att leda och fördela arbetet för gruppen, stötta och utveckla medarbetarna på kort och lång sikt samt ansvara för personlig uppföljning och rapportering. Du har även budget-, mål- och resultatansvar. Du är inte rädd för att ta tag i utmaningar och hitta lösningar som gynnar såväl teamet som våra kunder.  I denna roll får du möjligheten att inte bara leda, utan också att inspirera och driva ditt team framåt mot nya höjder. Din roll innebär att du aktivt kommer att arbeta för att förbättra våra befintliga processer och vara den ledande kraften i att hålla oss i framkant gällande att hantera olika juridiska frågeställningar och skadeärenden inom det juridiska området.

Du är länken som stöttar och ger råd till dina medarbetare när det behövs, och skiftar mellan operativa och taktiska frågor. Du stöttar gruppen i såväl bedömningar av olika juridiska frågeställningar som den praktiska hanteringen av olika ärendetyper. Du ansvarar också för omprövningar av enskilda ärenden.

Som chef för Juridik Skador ingår du i ledningsgruppen för affärsområde Skador. Här samverkar du tillsammans med övriga chefer inom detta affärsområde och tillsammans strävar ni mot att skapa förutsättningar för trygghet och möjligheter i länet. Du ingår även i samarbetsforum på företaget samt i grupperingar där representanter från andra länsförsäkringsbolag ingår. Du har även kontaktytor med kunder, försäkringsförmedlare och andra externa intressenter. Du rapporterar till Affärsområdeschef skador.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placerad i Jönköping. Poolia hanterar enbart rekryteringsprocessen.

Vem är du?

Vi letar efter en framåtblickande ledare med tidigare erfarenhet av att utveckla team med goda resultat. Du har i tidigare roller visat din förmåga att göra skillnad genom ett pragmatiskt och kommunikativt ledarskap. Du har en examen inom juridik och har troligen arbetat i en processtyrd organisation tidigare. Erfarenhet från att ha praktiserat ersättningsrätt, entreprenadrätt eller processrätt kan vara meriterande. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.

Som person är du engagerad, affärsmässig och nyfiken. Du tar initiativ, och inspirerar andra att göra detsamma. Du delar gärna med dig av din kunskap, är duktig på att lyfta fram dina medarbetare och har ett coachande förhållningssätt. För att trivas i rollen ser vi att du trygg i dig själv, strukturerad och att ditt beslutsfattande präglas av mod och sunt förnuft. Vi fäster stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Vi erbjuder

Länsförsäkringar Jönköpings värdeord är nyfikenhet, långsiktighet och omtänksamhet och vi är övertygade om att de medarbetare som trivs hos oss drivs av företagets värderingar. Vi består av 290 engagerade medarbetare som bor där våra kunder bor, handlar i samma affärer och har samma väder. Vi vill tillsammans göra mer än att erbjuda de bästa tjänsterna inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Hos oss har alla medarbetare ett meningsfullt jobb, som bidrar till något större. Vi erbjuder dig möjligheten att skapa trygghet i våra kunders vardag, vara engagerad i lokalsamhället och tillsammans prioritera hållbarhetsarbetet högt. Vi är en ansvarsfull arbetsgivare som uppmuntrar innovation, främjar samarbete och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Hos oss får du en plats att växa och bidra i ett lokalt styrt bolag med stor gemenskap.

Om Länsförsäkringar

Länsförsäkringar Jönköping är ett av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag i Länsförsäkringsgruppen. Vi erbjuder ett komplett utbud inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Vi finns nära våra kunder i hela Jönköpings län och kan därmed lägga kraft på att lära känna våra kunder och säkerställa deras behov. Som kundägt bolag fokuserar vi på att skapa trygghet och möjligheter i vardagen. Vi arbetar aktivt med att förebygga olyckor och skador, något som också är bra för miljön och samhället omkring oss.

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
7 maj
Sista ansökningsdag
26 maj
Referensnummer
14793