Business Controller till Brenderup AB

Är du en engagerad och analytisk ekonom med stort intresse för affärer? Vill du vara en viktig pusselbit i utvecklingen av affärsverksamheten på ett internationellt företag och stötta chefer i ekonomiska frågor? Nu har vi helt rätt möjlighet för dig! Brenderups ekonomifunktion är just nu i en förändringsresa med fokus på digitalisering och ett verksamhetsnära arbetssätt. Vi söker därför deras nästa Business Controller som vill vara delaktig i satsningen och bidra med såväl kunskap som stor drivkraft. Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen in med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

I rollen som Business Controller väntar en spännande vardag med huvudansvar för två av Brenderups affärsområden – Trailer Sales Scandinavia och Rental Sales Europa. Du får möjlighet till en bred överblick över verksamheterna och chansen att med stor självständighet driva processer, funktioner och utförande av controllingarbetet.

Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av att:

  • Utveckla och förbättra analyser och processer

  • Analysera marginalutveckling

  • Proaktivt föreslå förbättringar och förändringar

  • Stödja agendan för finansutveckling

  • Bidra i planeringsprocess (budget/prognos)

  • Delta i likviditetsplanering

  • Analysera månatligt ekonomiskt utfall

  • Förbereda företagsgranskningsmaterial och delta i företagsgranskningar

  • Bidra till utveckling av ekonomifunktionens arbetssätt

  • Delta vid implementering av IT-system

Vad erbjuder vi dig?

Du välkomnas in i ett team bestående av engagerade, erfarna och positiva kollegor som ständigt är ”on the move”. Brenderup erbjuder dig en arbetsplats där du får möjlighet att göra skillnad på riktigt och bidra med dina kunskaper och erfarenheter. Du blir ett viktigt bollplank som använder din fallenhet för ekonomiska analys för att stötta och utmana såväl chefer som ledningen inom respektive affärsområde. Rollens inriktning är ny och det finns därför goda förutsättningar för att anpassa innehållet utifrån dina styrkor och intresseområden. Med rätt mentalitet och drivkraft finns goda möjligheter att växa i tjänsten och internt inom bolaget.

Tjänsten är en tillsvidareanställning hos Brenderup AB och du rapporterar till Group Controlling Manager. Placeringsort är på Stigamo i Jönköping. Tjänsten innefattar vissa resor inom Sverige, men även möjligheten att besöka kontoren i Norge, Danmark och Polen.

Vem är du?

Vi söker dig med en akademisk utbildning inom ekonomi i kombination med relevant erfarenhet av controlling och redovisning. Du är en van användare av Microsoft Excel och har du tidigare varit med i ett ERP-systembyte finner vi det mycket meriterande. Då du verkar i en internationell koncern med många kontaktytor ställer det krav på att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person har du en positiv inställning och stark drivkraft med mycket framåtanda. Du är trygg i din kompetens, är förtroendeingivande och har ett lyhört förhållningssätt. För att lyckas i rollen ser vi att du har en god analytisk förmåga för att se ekonomiska samband, dra slutsatser och hitta områden med utvecklingspotential. Du är en klassisk ”doer” som uppskattar kombinationen av att arbeta både självständigt och tillsammans för att nå nya resultat. Till dina starka egenskaper hör även är att du är proaktiv, framtidsorienterad och har ett lösningsorienterat arbetssätt.

Om verksamheten

Brenderup Groups välkända varumärken som Brenderup, Fogelsta, Tysse, Ellebi, OneWay, Transparts och 24Rental ger kunderna pålitliga och lättanvända släpvagnar samt ett brett utbud av tillbehör. Produktsortimentet omfattar fritids-, proffs-, båt- och skotervagnar, tillbehör och reservdelar. Produkterna används för privata, professionella och semiprofessionella applikationer. Brenderup Group är också marknadsledande inom traileruthyrning i Skandinavien med Europas största trailerflotta.

Brenderup Group har 470 anställda och omsätter 1,2 miljard kronor. Koncernen har sitt huvudkontor i Malmö och driver produktionsanläggningar i Wielen, Polen, Tyssebotnen, Norge, och en monteringsfabrik i Stigamo, söder om Jönköping. Försäljningskontor finns i Sverige, Norge, Danmark, Polen, Tyskland, Frankrike och Italien. Mer information om oss finns på http://www.brenderupgroup.com

 

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
20 januari
Sista ansökningsdag
20 februari
Referensnummer
11795