Assistant Manager till Grant Thornton

Brinner du för att arbeta med redovisning och ge kvalificerad rådgivning gentemot en bred variation av företagskunder? Värdesätter du att ingå i ett engagerat team med chansen att på riktigt påverka spännande bolag i deras framtid och tillväxt? Då har vi helt rätt möjlighet för dig! Nu söker vi dig som vill axla rollen som Assistant Manager på Grant Thornton. Tjänsten är en tillsvidareanställning och med placering på kontoret i Jönköping. Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen in med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

I rollen som Assistant Manager ingår du i affärsområdet ekonomiservice som arbetar med hantering av företagskunders ekonomifunktioner. Grunden i själva arbetet utgörs av redovisning, bokslut, rapportering och kvalificerad rådgivning. Du arbetar i team mot olika kunduppdrag och tar fullt ansvar för hela redovisningsprocessen fram till påskrift av årsbokslut, årsredovisning och inkomstdeklarationer. I arbetet är du en viktig projektledare som säkerställer en effektiv planering av uppdragen och att upprätthålla goda kundrelationer. Arbetet genomför du tillsammans med både erfarna och juniora kollegor som på ett analytiskt och framåtriktat sätt hanterar löpande affärshändelser samt period- och årsbokslut.

Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av att:

  • Upprätta och kvalitetssäkra årsbokslut, årsredovisningar och inkomstdeklarationer samt mer avancerade periodbokslut.

  • Rådgivning inom bland annat redovisnings- och beskattningsområdet.

  • Ta fram och kvalitetssäkra rådgivande rapportbrev till kund samt övrig rapportering för att uppfylla kundens behov (ex skräddarsydda rapporter, branschspecifika analyser, nyckeltal, budgets och prognoser).

  • Löpande utvärdera, uppdatera och effektivisera arbetssätt utifrån kundens verksamhet och behov.

  • Stötta och bidra till utveckling av mer juniora kollegor i teamet.

  • Identifiera affärsmöjligheter som kan leda till merförsäljning på befintliga kunder.

Vad erbjuder vi dig?

För att du ska trivas och få den bästa utvecklingen i din roll ingår du i ett internt utvecklingsprogram som omfattar såväl ”on the job training” som interna och externa utbildningar. Utifrån egna intresseområden och förmågor har du möjlighet att ta dig an andra ansvarsområden, utöver kunduppdragen, och därmed bidra till Grant Thorntons fortsatta utveckling och tillväxt.

Kulturen på Grant Thornton är prestigelös och professionell. Glädje i vardagen är en av våra framgångsfaktorer och vi vet att det är viktigt att ha roligt på jobbet, samtidigt som vi också vill växa och utvecklas i våra yrkesroller.

Ett av våra affärsmål är ett hållbart arbetsliv, alltså att lyckas med kombination nöjda kunder och välmående medarbetare. Vi vill erbjuda en bra arbetsmiljö och ge dig goda förutsättningar för en hälsosam livsstil och erbjuder ett förmånligt friskvårdsbidrag, förebyggande hälsovård samt sjukförsäkring. Vi värnar om din tid och övertid kompenseras med ersättning eller ledighet. Vi vill även ge dig en långsiktig ekonomisk trygghet med bland annat tjänstepension, pensionsrådgivning samt extra ersättning vid föräldraledighet och VAB.

Vem är du?

Vi söker dig som antingen har en akademisk examen eller genomförd YH/KY-utbildning inom ekonomi. Det viktigaste för oss är att du har en god teoretisk kunskap och har läst kurser som möjliggör att du kan skriva provet för att bli Auktoriserad Redovisningskonsult FAR. Meriterande om du redan är auktoriserad. Du har minst 4 års arbetslivserfarenhet från likvärdig roll inom redovisning/revision och är van vid att självständigt driva vanligt förekommande steg i redovisningsprocessen. Vi ser även gärna att du har tidigare erfarenhet av att coacha juniora kollegor, men det är inget krav. Vidare har du ett intresse för näringsliv och företagande samt en vilja av att skapa och leverera kundvärde. Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du jordnära och prestigelös med värderingar som matchar Grant Thorntons teamorienterade kultur och framgångsfaktorer – att agera förebild är för dig en självklarhet. För att lyckas i rollen ser vi att du har en god analytisk förmåga, är initiativtagande och handlingskraftig. Du har ett lyhört och lösningsorienterat förhållningssätt och är duktig på att agera rådgivande mot dina kunder. Till dina starka egenskaper hör dessutom att du är förtroendeingivande, målmedveten och kommunikativ.

Om verksamheten

Grant Thornton är Sveriges största revisions- och konsultföretag med fokus på entreprenörer och tillväxtbolag. Här får du 1200 kollegor på 22 kontor som varje dag gör skillnad för våra kunder genom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Du blir en del av en skön tillsammanskultur där du utmanas, utvecklas och växer med alla kunder och kollegor. Tillsammans med oss stärker du Sveriges näringsliv och skapar hållbar tillväxt. Genom vårt medlemskap i Grant Thornton International, en global paraplyorganisation, kan världen bli din arbetsplats.

Bra för dig att veta

Ansvarig rekryteringskonsult är Linnea Broman, 072-078 83 17, på Poolia Jönköping.

Varmt välkommen in med din ansökan redan idag!

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
7 mars
Sista ansökningsdag
3 april
Referensnummer
12176