Ekonomi/Finans

Account Receivable Manager till Husqvarna AB

Vill du arbeta i en bred roll där framåtanda och digitalisering är en del av vardagen? Brinner du för att driva förändringsarbete i en internationell verksamhet? Då har vi den perfekta utmaningen för dig! Till Husqvarna AB söker vi en driven Account Receivable Manager. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på kontoret mitt i centrala Huskvarna. Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen in med din ansökan redan idag!

Om tjänsten

I rollen som AR-Manager kommer du att tillsammans med avdelningen ansvara för transaktionella processer kring in- och utbetalningar. Du kommer att arbeta med kreditbedömningar av kunder och att utveckla AR-processen. Till dina arbetsuppgifter hör också att leverera rapporter och betalningar till intressenter, samt analysera valutor. Som AR- Manager kommer du ha möjlighet att utveckla IT-miljön för att möta framtida utmaningar från både interna och externa intressenter. För att lyckas i rollen har du ett processorienterat förhållningssätt och bidrar gärna i olika förbättringsprojekt. Du har personalansvar, ingår i ledningsgruppen för Husqvarna Finance och rapporterar till Finance Director.

 

Detta erbjuder vi dig

Du välkomnas in i ett börsnoterat bolag med anrik historia och internationell verksamhet. Det finns en stor kapacitet och höjd, samtidigt som du på riktigt får göra skillnad och har närhet till beslutsvägar. Du är, tillsammans med alla anställda, en viktig pionjär som verkar för att forma upplevelser genom banbrytande teknologier och innovativa produkter. På Husqvarna välkomnas du in i en öppen och händelserik miljö där får möjlighet att delta i projekt samt bidra i förändrings- och förbättringsarbete inom avdelningen. Balans mellan arbete och fritid ses som viktigt för att trivas på arbetsplatsen, och det ska vara roligt att gå till jobbet.


Vem är du?

Vi söker dig med en akademisk utbildning inom ekonomi i kombination med relevant erfarenhet av antingen redovisning eller kreditbedömning. För att lyckas i rollen har du en god förståelse för hela ekonomiflödet, har tidigare arbetat med kundreskontra och har dokumenterad ledarerfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha deltagit i eller drivit digitaliseringsprojekt. Det är även meriterande om du har Lean certifiering, samt kunskap inom RPA och Machinelearning.

Du är en van användare av Microsoft Excel och större affärs- och rapporteringssystem, varav vi ser tidigare kunskaper i SAP som meriterande. Då du verkar i en internationell koncern med många kontaktytor ställer det krav på att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift. Till dina starka egenskaper hör att du är lösningsorienterad, serviceinriktad och flexibel. Du har en finansiell förståelse och ser förändring som något positivt. Därtill har du erfarenhet av att göra kreditbedömningar. Du bör ha fokus på slutresultatet men ser också processen som en central del av arbetet. Som person är du en lagspelare och har vilja att arbeta med många olika arbetsuppgifter. Slutligen är det en fördel om du har ett digitalt mindset.

Om verksamheten

Husqvarna Group är en världsledande tillverkare av produkter för skogs-, park- och trädgårdsskötsel. Sortimentet omfattar bland annat motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Koncernen är även ledande i Europa inom trädgårdsbevattning och världsledande inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Koncernens produkter och lösningar säljs främst under varumärkena Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah och Diamant Boart via fack- och detaljhandlare till konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder. Nettoomsättningen 2020 uppgick till över 5 miljarder USD och koncernen har cirka 14 000 medarbetare i 40 länder.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.husqvarnagroup.com/en.

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
31 maj
Sista ansökningsdag
18 juni
Referensnummer
12418