Account Manager

Account Manager till bolag inom infrastruktur

Melbye Skandinavia söker nu en drivande och relationsskapande Account Manager till affärsområdet Infrastruktur. Tjänsten är en ersättningsrekrytering och du tillhör Melbyes kontor i Jönköping eller Göteborg. Du erbjuds en tillsvidareanställning och tillträdesdatum kan anpassas till din nuvarande uppsägningstid.

Har du ett stort intresse för affärer och långsiktigt nöjda kunder samtidigt som du har ett teknikintresse? Vill du arbeta i ett professionellt och framgångsrikt bolag? Är du intresserad av en tjänst som ger möjlighet till personlig utveckling i ett expansivt bolag?

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi löpande gör ett urval för intervjuer.

Om tjänsten

Du erbjuds en utvecklande och utmanande tjänst i ett framgångsrikt och väletablerat företag.

Som Account Manager inom Melbye har du en tydlig nyckelposition vad gäller den kommersiella kundbearbetningen av såväl befintliga som identifierade potentiella kunder till Melbye inom området Infrastruktur:

• Grossister (Exempelvis Elektroskandia, Solar, Ahlsell, Dahl, Onninen och Rexel)
• Konsulter/projektörer (Exempelvis Sweco, WSP, ÅF, Rejlers, Tyréns, COWI och Atkins)
• Slutkunder (Exempelvis entreprenörer, installatörer och energibolag)
• Uppdragsgivare (Trafikverket)
• Intresse- och branschorganisationer

De två vanligaste kontaktytorna är entreprenörerna och konsulterna.

Merparten av kundbearbetningen sker i södra Sverige upp till Stockholmstrakten och Mälardalen. Totalt sett är du ute på fältet cirka 50 % av arbetstiden. Vissa resor till Norge och Danmark ingår även i tjänsten.

Du kommer självständigt identifiera och söka upp intressanta projekt och/eller kontaktytor att bearbeta, för att i nästa steg ta en kontakt för att boka fysiska kundmöten. I sökarbetet används olika digitala kanaler för att få kännedom om kommande projekt och även personliga kontaktytor.

Internt samarbetar du främst med Produktcheferna, dina kollegor inom säljområdet och Affärsområdeschefen.

Tjänsten rapporterar till Affärsområdeschefen för Infrastruktur.

Vem är du?

Vi söker dig med en god teknisk förståelse och som tidigare har jobbat med eget kund- och budgetansvar i ett fält-/utesäljarjobb. Vi tror att du minst har 3 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och ansvarsområden inom B2B försäljning och vet hur du balanserar säljrollen med konsultation och god service.

Vi ser positivt på om du har en högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning inom försäljning eller teknik. Om du redan idag arbetar mot någon av branscherna infrastruktur, anläggning eller järnväg är det meriterande.

För tjänsten krävs att du behärskar svenska i tal och skrift. Du har också minst normalgoda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Vi vill att du behärskar Office-paketet samt har erfarenhet av affärssystem och CRM-system.

För att vara framgångsrik som Account Manager tror vi att följande egenskaper är viktiga:

• Professionell, relationsskapande och förtroendeingivande
• Proaktiv, engagerad och målmedveten
• Affärsorienterad och konsultativ
• Kommunikativ och pedagogisk
• Systematisk och strukturerad samt uthållig
• Nyfiken och vetgirig
• Långsiktig relationsbyggare med en vilja att hjälpa kunder

B-körkort krävs för tjänsten.

Om verksamheten

Melbye Skandinavia Sverige AB ingår i den norskägda familjekoncernen Melbye Skandinavia A/S som är ett av Skandinaviens ledande företag inom teknisk försäljning avseende innovativa produkter och smartare systemlösningar för infrastruktur. Verksamheten är organiserade i tre affärsområden: Infrastruktur, Energi samt Installation. Koncernen omsätter cirka 650 MSEK och har cirka 100 medarbetare.

Melbye Skandinavia samarbetar med ledande internationella producenter för att kunna erbjuda rätt produkt och systemlösningar till rätt pris för den skandinaviska marknaden. Genom lokal närvaro och egen lagerhållning står man väl rustade för att tillgodose marknadens behov för byggandet av framtidens infrastruktur.

Företaget har en strategi att växa organiskt men även via förvärv.

Läs mer på https://www.melbye.se

Ansök nu
Stad
Jönköping
Publicerad
9 januari
Sista ansökningsdag
23 januari
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
62627

Peder Bjursten