Driftchef

Drift- och Underhållschef till Adven/Värmevärden i Hudiksvall

På Adven/Värmevärden drivs vi av att ta fram morgondagens energilösningar som främjar företag, människor och miljön. Vi strävar efter att vara en del av lösningen på klimatförändringarna, och vi tror att vi kan göra skillnad med varje hållbar lösning som vi hittar, bygger och genomför tillsammans med våra kunder. Vi arbetar med fjärrvärmeproduktion och distribution samt restprodukter från sågverksindustrin. I flera av våra nät finns ett nära samarbete med industrin på orten och på det sättet kan vi använda restvärme från industrin till att värma bostäder och lokaler, en miljövänlig och effektiv metod att tillvarata jordens resurser.

Om tjänsten

Som drift- och underhållschef kommer du ingå i Drift och Underhåll Sverige och rapportera till produktionschefen för Norrland. Du har det övergripande ansvaret för anläggningarna och är ansvarig för respektive orts långsiktiga utveckling med avseende på kapacitet, driftsäkerhet och effektivitet. För att nyttja anläggningarnas fulla potential och skapa positiva resultat, analyserar du verksamheten, arbetar fram förbättringar tillsammans med personalen och följer upp dessa.

I ledarskapet ligger stort fokus på att utveckla sina medarbetare och leda gruppens arbete med att ständigt utveckla processerna som i sin tur verkar för en förbättring av anläggningarna.

I rollen som Drift- och underhållschef ansvar du för driftområdets
• Personal – och arbetsmiljöfrågor
• Styrning och optimering av produktionsanläggningar
• Förebyggande och avhjälpande underhållsplanering på kort och lång sikt
• Resultatuppföljning och måluppfyllnad enligt verksamhetsplan
• Implementering av gemensamma processer och arbetssätt och vara en del i ständiga förbättringar av dessa.
• Kortsiktig bränsleplanering och säkerställa att den är optimerad utifrån den långsiktiga planeringen.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som Drift- och underhållschef ser vi att du som person både är värderingsstyrd och processorienterad. Arbetet kräver god struktur, kommunikation och en förmåga att växla mellan det mer strategiska och det operativa. Du är van att arbeta självständigt, fatta egna beslut och ha en egen drivkraft för att nå resultat. Du drivs av att ständigt vilja förbättra och utveckla medarbetare, processer och verksamheten på lång sikt. Här trivs du som är en entusiasmerade ledare och som tycker om att coacha ditt team framåt.
Vi tror att du är utbildad civilingenjör eller högskoleingenjör och har tidigare erfarenhet från chefsroller och/eller förändringsarbete. Tidigare erfarenheter av att driva energianläggningar är meriterande.
Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och innehar B-körkort.

Ansök nu
Stad
Hudiksvall
Publicerad
19 maj
Sista ansökningsdag
18 juni
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
64105