Förvaltningschef

Socialdirektör till Huddinge kommun

Huddinge är en växande stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Huddinge är en kommun med drygt 114 000 invånare och den näst största kommunen i länet. Inom Huddinge kommunkoncern arbetar cirka 7000 medarbetare.

Läs mer på: http://www.huddinge.se

Som ledare för engagerade medarbetare är du en viktig samhällsbyggare som tillsammans med oss gör Huddinge kommun till en av de mest populära kommunerna att bo i, arbeta i och besöka.

Om tjänsten

Som socialdirektör har du det yttersta ansvaret för socialförvaltningens verksamheter och svarar gentemot socialnämnden samt vård- och omsorgsnämnden. Socialförvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorg, äldreomsorg och omsorg för personer med funktionsnedsättning samt tre stabsfunktioner. Förvaltningen har totalt ca 1800 medarbetare.

Utifrån de politiskt satta målen leder du din verksamhet genom dina underställda chefer och säkerställer god och kostnadseffektiv verksamhet inom samtliga verksamhetsområden. Kommunsverige och Huddinge befinner sig i ett stort omställningsarbete för att klara framtidens välfärd. I det arbetet är du en nyckelspelare och central för organisationens gemensamma framgång.

Som chef i Huddinge är du en god förebild utifrån kommunens gemensamma värden mod, driv, mångfald och omtänksamhet i hela organisationen. Du förväntas leda genom samverkan och dialog, och vi ser att du har god och dokumenterad erfarenhet av att leda i förändring i stora komplexa organisationer.

Du rapporterar till kommundirektören och ingår i kommunkoncernens ledningsgrupp.

Vem är du?

Vi söker dig som redan idag är en erfaren ledare med erfarenhet och kunskap från socialförvaltningens verksamhetsområden. Du har bevisat resultat av att arbeta med mål- och resultatstyrning och har erfarenhet att leda en förvaltning och detta gör du genom tillitsbaserad styrning. Vidare har du erfarenhet av att leda andra chefer och har, för uppdraget, en relevant akademisk utbildning.

Digitalisering, effektivisering och moderna arbetssätt är din hemmaplan och du vågar utmana rådande strukturer för att hitta bättre sätt att lösa frågor på. Du ska ha erfarenhet av att omsätta visioner till operationell handling utifrån politiskt ställda mål och visioner.

Vi lägger stor vikt vid din förmåga att skapa samsyn och förståelse för nya arbetssätt och vi utgår från att du drivs av att göra skillnad som avspeglas i Huddingefamiljens vardag.

I Huddinge strävar vi efter ett ledarskap som utgår från att du vill vara och är en förebild. Du leder genom mål, visioner och värderingar och klargör riktning samtidigt som du levererar resultat. Du är ansvarstagande och trygg i ditt ledarskap. Att bygga förtroende genom delaktighet och samverkan är en självklarhet för dig, och du drivs av att utveckla tillsammans och i samarbete med andra. Du kan visualisera och tänka utanför ramarna, se nya lösningar och har förmåga att förstå och förmedla komplexa sammanhang avseende styrning och ledning. Du har lätt för att förstå kultur, struktur och värderingars inverkan på ett förändringsarbete.

Du kommer att ha tät dialog med många olika intressenter i olika forum vilket förutsätter en mycket god förmåga att bygga relationer som leder till gott samarbete.

Din erfarenhet av ledningsarbete inom kommunal verksamhet är väl dokumenterad och du har djup förståelse för kommunala processer. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga, i såväl muntliga framställningar som skriftliga underlag.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för rekrytering av ledningspersoner och styrelser. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Huddinge
Publicerad
15 november
Sista ansökningsdag
11 december
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
66526