Hr-direktör

HR-direktör till Huddinge kommun

Som HR-direktör är du strategiskt och övergripande ansvarig för kommunens alla HR-processer. Du är engagerad, lösningsorienterad och vill vara mitt i händelsernas centrum. Tillsammans med dina medarbetare ansvarar du för att leda resan mot att bli Stockholmsregionens mest attraktiva arbetsgivar-varumärke. Vill du leda Huddinge kommuns HR-arbete in i framtiden? Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Som HR-direktör är du strategiskt och övergripande ansvarig för kommunens alla HR-processer. Du leder, planerar, följer upp och utvecklar avdelningens verksamhetsområden. Vidare verkar du för hållbara arbetsformer bland organisationens medarbetare samt skapar förutsättningar för en god samverkansmiljö. I rollen som HR-direktör företräder du hela koncernen både externt och internt samt ansvarar för det långsiktiga strategiska kompetensutvecklings och kompetensförsörjningsarbetet.

Ett arbete för att utveckla det strategiska och operativa HR-stödet i samtliga förvaltningar och koncernbolag har påbörjats. Målsättningen är en ny centraliserad HR-organisation som ska öka det kollegialasamarbetet, skapa en effektivare kompetensförsörjning och förbättra förutsättningar för karriärsutveckling.

Din roll blir att bygga grunden för ett gemensamt HR som jobbar för hela koncernen – kommunorganisationen och bolagen. Du ansvarar också för att leda resan mot att bli Stockholmsregionens mest attraktiva arbetsgivar-varumärke, en arbetsgivare som satsar på sin personal och möjliggör utveckling för både medarbetare och chefer med kompetensförsörjning i fokus.

I rollen som HR-direktör rapporterar du till kommundirektören och ingår i kommunkoncernens ledningsgrupp.

Vem är du?

Vi tror att du är strukturerad, social och självgående. Som person är du nyfiken och intresserad av våra verksamheter, du finner dig lätt i nya sammanhang och trivs med en föränderlig miljö. Din inre drivkraft är viktig eftersom rollen består av både frihet och ansvar.

Vi söker dig som har erfarenhet av ledarskap och strategiskt ledningsarbete i en stor och komplex koncernorganisation. Du har bevisat resultat av att framgångsrikt lett ett transformationsarbete inom HR samt har kunskap och erfarenhet av modernt HR-arbete, gärna inom kommunal eller offentlig verksamhet.

Du är ansvarstagande och trygg i ditt ledarskap. Att bygga förtroende genom delaktighet och samverkan är en självklarhet för dig, och du drivs av att utveckla tillsammans och i samarbete med andra. Du kan visualisera och tänka utanför ramarna, se nya lösningar och har förmåga att förstå och förmedla komplexa sammanhang avseende styrning och ledning. Du har lätt för att förstå kultur, struktur och värderingars inverkan på ett förändringsarbete.

Du är en god ledare med flera års erfarenhet av att vara chef över chefer och arbetar tillitsbaserat och enligt det transformativa ledarskapet. Du har akademisk examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. Vi kommer lägga stor vikt vid personlighet.

Vi lägger stor vikt vid din förmåga att skapa samsyn och förståelse för nya arbetssätt och vi utgår från att du drivs av att göra skillnad som avspeglas i Huddingefamiljens vardag.

Om verksamheten

Huddinge är en växande stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge. Huddinge är en kommun med drygt 114 000 invånare och den näst största kommunen i länet. Inom Huddinge kommunkoncern arbetar cirka 7000 medarbetare.

Läs mer på: http://www.huddinge.se

Som ledare för engagerade medarbetare är du en viktig samhällsbyggare som tillsammans med oss gör Huddinge kommun till en av de mest populära kommunerna att bo i, arbeta i och besöka.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Pion Groups verksamhet för rekrytering av ledningspersoner samt styrelserekrytering. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Huddinge
Publicerad
6 mars
Sista ansökningsdag
27 mars
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
67913