Säkerhetsspecialist

Säkerhets- och kvalitetsansvarig

Har du erfarenhet av arbete inom säkerhet och kvalitét? Vill du utmana dig själv och bygga upp ditt arbete från grunden? Då kan du vara den vi söker till Höganäs Energi AB!

Om tjänsten

Tjänsten är en helt ny roll inom bolaget där du kommer att ha stor självständighet och påverka hur vi prioriterar och dokumenterar arbetet. Inledningsvis kommer tjänsten att ägna större delen av tiden till att bygga upp och utveckla bolagets säkerhetsarbete och dess processer. I takt med att arbetet alltmer kan övergå i lite mer av förvaltning kommer kvalitetsarbetet att öka i betydelse för tjänsten. Det kommer vara en stödjande och delvis styrande funktion för samtliga affärsområden och du kommer rapportera till ledningsgruppen. I din roll kommer du att samarbeta med nätchefer, underhållschefer och arbetsledare. Externt ser vi gärna att du bygger och underhåller ditt nätverk för att utvecklas inom ditt område och vara uppdaterad med omvärldsbevakningen.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Du har ett tydligt ansvar för säkerhetsfrågorna i bolaget. Det innebär ett tydligt fokus för dig när det kommer till säkerhetsfrågornas olika aspekter och metoder för processdokumentation, arbetsmiljö och hållbarhet.
• Risk- och sårbarhetsarbete för att reducera risker, minska sårbarheter och förbättra vår förmåga att förebygga och hantera kriser.
• Utveckla samt dokumentera våra processer och rutiner så att vi eventuellt skulle kunna påbörja en ISO certifiering.
• Systematiskt arbetsmiljöarbetet kommer drivas löpande.
• Du kommer ansvara för att skapa tydligare fokus på hållbarhetsfrågorna för att skapa ännu bättre resultat.

Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har dokumenterad flerårig erfarenhet av säkerhetsfrågor, processer, hållbarhets- och arbetsmiljöarbete. Du är en kommunikativ och stödjande person och du kan uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt på svenska för att tydligt kunna förmedla ditt budskap. Samtidigt är lyhördhet för dina kollegor en viktig egenskap. Att samarbeta och ta hjälp både inifrån organisationen och externt är för dig inga konstigheter. Du besitter också förmågan att kunna arbeta självständigt och strukturerat. Du har en eftergymnasial utbildning exempelvis från Yrkeshögskolan eller Universitetet.

Om verksamheten

Höganäs Energi är Kullahalvön kommunalägda energibolag. Vi ska skapa förutsättningar för ett funktionellt och hållbart liv för Kullahalvön invånare, företag och besökare. Vi tillhandahåller en helhetslösning med pålitlig infrastruktur och tjänster för elektricitet, värme och kommunikation. Och vi blickar hela tiden framåt mot nya sätt att förbättra livet på Kullahalvön. Ledstjärnorna som genomsyrar vårt förhållningssätt och dagliga arbete är: Hjälpsamhet, Engagemang och Glädje. Vi har stark lokal förankring och ska vara det självklara valet i Kullahalvön.

Vi levererar el till samtliga fastigheter i Kullahalvön. Dagligen arbetar vi för att hålla en hög leveranssäkerhet och servicegrad till ett attraktivt pris för våra 16 000 elnätskunder. Vi förvaltar ett fibernät som är utbyggt till samtliga invånare i kommunen, och vi producerar och levererar fjärrvärme i vårt eget fjärrvärmenät som kontinuerligt byggs ut.

Att kunna producera egen miljövänlig el och samtidigt bidra till samhällets energiförsörjning, är möjligt med solceller. Vi levererar solcellslösningar till både villor, bostadsrättsföreningar, företag och lantbruk.

Vi erbjuder också laddstolpar och laddboxar till privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar, och vi har ställt ut laddstolpar på offentliga platser runt om i kommunen.

Tillsammans med samarbetspartners erbjuder vi olika energitjänster som till exempel energideklarationer, energikartläggningar, systemrådgivning, miljöcertifieringstjänster, utbildningar och tekniska investeringsrapporter.

Övrig information:
Omfattning: Heltid
Tillhörande kontor: Höganäs
Lön: Fast enligt överenskommelse.
Arbetstider: 7.25-16.00 Flextid finns. På plats.
Körkort: B
Anställningsform: Provanställning 6 månader sedan tillsvidareanställning
Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid.

Viktigt att känna till: Vi tillämpar ett personlighetstest (MAP) och ett problemlösningstest (Matrigma) på slutkandidater.

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Poolia och du anställs direkt hos Höganäs Energi.

Vänta inte med att skicka in din ansökan, urval och intervjuer sker nämligen löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista annonseringsdatum. Vi ser fram emot att höra från dig!

Ansök nu
Stad
Höganäs
Publicerad
16 maj
Sista ansökningsdag
18 juni
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
68460