VD

VD till Rollco Group i Helsingborg

Efter sju års tid är det dags för nuvarande VD på Rollco att ta nästa kliv inom Addtech koncernen. Nuvarande VD kommer att vara kvar som styrelseordförande och vi söker nu hans ersättare på posten som VD för Rollco.

Om tjänsten

Rollco söker en erfaren och dynamisk VD för att leda vår fortsatta tillväxt och utveckling. Som VD hos oss kommer du att spela en nyckelroll i att driva företagets strategiska vision och affärsmål framåt. Vi söker dig som har en bred kompetens inom internationell handel, produktutveckling, digitalisering, marknadsföring, försäljning och ekonomisk planering.

• Erfarenhet av internationell handel
Du har en djup förståelse för processen inom import, särskilt från Asien, och är skicklig i förhandlingar samt hantering av leverantörer. Erfarenhet av att besöka leverantörer i Asien och att navigera inom olika kulturer är avgörande. Rollco finns i Norge, Danmark, Finland, Taiwan och Sverige.

• Erfarenhet av produktutveckling och produktion
Du har dokumenterad erfarenhet av att utveckla och lansera nya produkter samt att leda projektteam av produktutvecklare och ingenjörer. Du har en övergripande förståelse för produktionskedjan och är väl insatt i Lean Production och ständiga förbättringar.

• Digitalisering och e-handel
Du har erfarenhet av digitalisering och AI, och har arbetat med att digitalisera orderflöden. Din kompetens inom e-handel inkluderar uppsättning och drift av webshop , vilket är viktigt för att driva vår digitala utveckling framåt.

• Marknadsföring och försäljning
Djup kunskap om avancerad marknadsföring, inklusive sociala medier och marketing automation. Du är skicklig i försäljningsledning och har erfarenhet av att leda säljchefer över flera marknader, med särskilt fokus på lönsam försäljningstillväxt inom Skandinavien.

• Ekonomisk planering och affärsutveckling
Du har en god helhetssyn över företaget och ett starkt affärsmannaskap. Du är van vid att skapa utvecklingsplaner och genomföra strategiplanering. Din ekonomiska förståelse täcker balans- och resultaträkningar samt nyckeltal som EBITA, lageromsättningshastighet, ROS, rörligt kapital och bruttomarginal. Du har förmågan att sätta upp och nå långsiktiga mål och identifiera nya affärsmöjligheter.

• Ledarskapsförmågor
Du är en strategisk ledare som kan skapa och genomföra långsiktiga strategier som stödjer företagets tillväxtmål. Du är en visionär som inspirerar och motiverar teamet och är skicklig på att delegera och arbeta med målsättning och positiv uppföljning. Du har förmågan att anpassa dig till förändringar och är kreativ i att hitta nya lösningar för att driva affären framåt. Dina kommunikativa färdigheter är starka, och du kan effektivt kommunicera med olika intressenter, bygga och upprätthålla relationer samt skapa engagemang och samhörighet inom företaget.

• Utbildning och övriga krav
Vi ser gärna att du har en ingenjörsutbildning med påbyggnad inom ekonomi och marknadsföring. Du behärskar svenska och engelska flytande, och kunskaper i andra relevanta språk är meriterande. Du har förhandlingsvana, är beredd att kavla upp ärmarna och ta ansvar för resultatet. Erfarenhet från teknik- eller mekanikbranschen är ett plus.

Om verksamheten

Rollco grundades 1999 och är idag en internationell koncern med huvudkontor och verkstad i Helsingborg. Gruppen har totalt ca 90 anställda och vi finns i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Taiwan. Omsättningen i gruppen uppgår till ca 240 miljoner. Rollco är specialist på komponenter och lösningar inom området linjära rörelser.
Sedan januari 2012 ingår Rollco i Addtech AB, http://www.addtech.com, en svensk företagsgrupp med över 3900 anställda. Gruppens inriktning är fortsatt expansion bl.a. genom att utökning av antalet produkter och etablering på nya marknader. Läs gärna mer om bolaget på http://www.rollco.se

Ansök nu
Stad
Helsingborg
Publicerad
17 juni
Sista ansökningsdag
2 juli
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
71591