Försäljningschef

Försäljningschef Cards till Resurs Bank – en av Nordens modernaste nischbanker!

Uppdraget att på Nordens modernaste nischbank kraftigt lyfta en redan betydande lånestock och bidra starkt till bankens transformationsresa. 2021 investerade bolaget i ett nytt molnbaserat kärnbanksystem, den största investeringen i Resurs historia. Vill du vara med på denna resa? Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Som försäljningschef för affärsområdet ”Cards” ansvarar du för att bygga vidare på den tillväxtresa som inletts. Du förväntas komma in och ta över och leda den dagliga verksamheten, som t ex utvärdera och sätta tydliga mål, hitta vägar till tillväxtfokuserad go-to-market för kortaffären, prioritera kampanjer, utvärdera och influera säljprocessen och bygga en tillväxtmaskin.

Uppdraget är att i nära samarbete med hela den nordiska banken och tillsammans med sina chefer, i hög takt utveckla och expandera affärsområdet och därmed kortaffären inom Resurs Bank. Försäljningschefen äger hela kortaffären för Resurs Bank och kommer att bli centralfiguren för allt som har med kort att göra. Du leder och ansvarar för affärsområdet som idag består av 3 – 5 rapporterande medarbetare plus produktägare, affärsutvecklare, IT m.fl. i korsfunktionella team.

Affärsområdet ska byggas för en långsiktig uthållighet och affärsmässighet, men även på kort sikt behöver eventuella rekryteringsbehov, rollfördelningar och ansvar ses över. Du tar fram roadmap och strategi, som även tar höjd för teknologisk affärsutveckling, och sätter en tydlig plan som hela organisationen arbetar efter. Det finns stora möjligheter att vara med och påverka och utvecklas i bolaget.

Du rapporterar till CCO.

Placering är på någon av våra kontor i Norden, med fördel Stockholm eller Helsingborg. Majoriteten av medarbetare i teamet är placerade på Resurs huvudkontor i Helsingborg.

Vem är du?

Vi söker dig som har ledarerfarenhet samt gedigen erfarenhet och kunskap av kortaffären/kortbranschen. Du ska dessutom ha en gedigen försäljningschefserfarenhet inom kort och har du erfarenhet på nordisk/internationell nivå är det meriterande. Det är viktigt att du har en senioritet inom området.

Till tjänsten söker vi dig med akademisk utbildning eller motsvarande.

Om verksamheten

Resurs Bank Resurs är en ledande nordisk bank med en enkel filosofi: Vi vill skapa balans i människors vardagsekonomi. På den grunden bygger vi erbjudanden och tjänster inom lån, sparande och betalningar för butik och e-handel som utgår från människors liv och vardag, och som skapar långsiktiga värden för våra kunder. Och för samhället. Idag har vi en kundbas på drygt 6 miljoner privatkunder och 615 anställda i Norden.

Kundföretaget Resurs Bank AB grundades 1977 med visionen att erbjuda enkla finansieringslösningar för detaljhandeln. 2001 erhåller Resurs Bank bankoktroj och står sedan dess under tillsyn av Finansinspektionen. Resurskoncernen börsintroduceras på NASDAQ i Stockholm som Resurs Holding. Resurs Holding-koncernen, som verkar genom dotterbolaget Resurs Bank AB är ledande inom retail finance i Norden med drygt sex miljoner kunder i sin kunddatabas och erbjuder betallösningar och lån på hela den nordiska marknaden.

2021 inleddes en transformation av Resurs och stora förändringar är påbörjade. Resurs har bland annat investerat i en ny molnbaserad bankplattform och lanserat Resurs Society. Ett initaitiv som samlar alla Resurs konkreta satsningar för att bidra till en hållbar utveckling for kunder, partners, branschen och för samhället i stort. Resurskoncernen har verksamhet i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för rekrytering av högre chefer och styrelser. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Helsingborg
Publicerad
15 juni
Sista ansökningsdag
14 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
64908