Försäljningschef

Försäljningschef B2B till Resurs Bank – en av Nordens modernaste nischbanker!

Affärsområdet ”B2B” är en av de mest lönsamma och strategiska affärerna inom bolaget, men det finns mycket mer potential. Uppdraget är att på lång sikt bygga en effektiv säljmaskin för att växa affärsområdet i hela Norden, accelerera tillväxten och bygga en organisation för att vara en betydande nordisk aktör och därmed bidra till bankens transformationsresa. Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Uppdraget är att i nära samarbete med hela den nordiska banken och tillsammans med sina chefer, växa affären inom affärsområdet, med fokus på Large och Enterprise-segmenten, och därmed företagsaffären inom Resurs Bank. Du leder och ansvarar för affärsområdet som idag består cirka 10–15 direktrapporterande i Norden plus produktägare, affärsutvecklare, IT m.fl. i korsfunktionella team. Målet är att affärsområdet på kort sikt ska dubbleras.

Som försäljningschef ansvarar du för att hitta vägar till att komma åt de riktigt stora företagsaffärerna. Vidare leder du och ansvarar för att sätta strategier, omvandla detta till operativa go-to-market planer, driva försäljning på nordisk nivå, initiera säljkampanjer etc. Affärsområdet ska byggas för en långsiktig uthållighet och affärsmässighet, men även på kort sikt behöver eventuella rekryteringsbehov, rollfördelningar och ansvar ses över. Du tar fram roadmap och strategi, som även tar höjd för teknologisk affärsutveckling, och sätter en tydlig plan som hela organisationen arbetar efter. Det finns stora möjligheter att vara med och påverka och utvecklas i bolaget.

Du rapporterar till CCO.

Placering är på någon av våra kontor i Norden, med fördel Stockholm eller Helsingborg. Majoriteten av medarbetare i teamet är placerade på Resurs huvudkontor i Helsingborg.

Vem är du?

Vi söker dig som har ledarerfarenhet samt gedigen erfarenhet av och nätverk för affärer i Large och Enterprise-segmenten. Du ska dessutom ha en gedigen försäljningschefserfarenhet inom företagsfinansiering och har du erfarenhet på nordisk/internationell nivå är det meriterande. Det är viktigt att du har erfarenhet från tidigare tillväxtresor och vi ser att du har en senioritet inom området.

Till tjänsten söker vi dig med akademisk utbildning eller motsvarande

Om verksamheten

Resurs Bank Resurs är en ledande nordisk bank med en enkel filosofi: Vi vill skapa balans i människors vardagsekonomi. På den grunden bygger vi erbjudanden och tjänster inom lån, sparande och betalningar för butik och e-handel som utgår från människors liv och vardag, och som skapar långsiktiga värden för våra kunder. Och för samhället. Idag har vi en kundbas på drygt 6 miljoner privatkunder och 615 anställda i Norden.

Kundföretaget Resurs Bank AB grundades 1977 med visionen att erbjuda enkla finansieringslösningar för detaljhandeln. 2001 erhåller Resurs Bank bankoktroj och står sedan dess under tillsyn av Finansinspektionen. Resurskoncernen börsintroduceras på NASDAQ i Stockholm som Resurs Holding. Resurs Holding-koncernen, som verkar genom dotterbolaget Resurs Bank AB är ledande inom retail finance i Norden med drygt sex miljoner kunder i sin kunddatabas och erbjuder betallösningar och lån på hela den nordiska marknaden.

2021 inleddes en transformation av Resurs och stora förändringar är påbörjade . Resurs har bland annat investerat i en ny molnbaserad bankplattform och lanserar Resurs Society. Ett initiativ som samlar alla Resurs konkreta satsningar för att bidra till en hållbar utveckling for kunder, partners, branschen och for samhället i stort. Resurskoncernen har verksamhet i Sverige, Danmark, Norge och Finland.

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för rekrytering av högre chefer och styrelser. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu
Stad
Helsingborg
Publicerad
15 juni
Sista ansökningsdag
14 augusti
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
64909