Webbredaktör

Webbredaktör sökes till myndighet

Till ett samhällsviktigt konsultuppdrag söker vi nu dig som vill arbeta som webbredaktör på en myndighet. Du kommer arbeta med att publicera information som är översatt till ukrainska på webbplatsen. Du behöver inte ha språkkunskaper i Ukrainska utan översättningen är färdigskriven och korrekt, ditt uppdrag är att arbeta i webbpubliceringsverktyg och publicera informationen korrekt.
Tjänsten är ett konsultuppdrag via Poolia med start i augusti eller september. Varmt välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om tjänsten

Du kommer arbeta som webbredaktör för en nationell webbplats med samhällsinformation för asylsökande, de som nyligen fått uppehållstillstånd och ensamkommande barn. Som ny i Sverige kan man ha många olika frågor och det är inte lätt att förstå hur Sverige fungerar. På hemsidan finns allt som man behöver veta på en och samma plats. Informationen finns snart på 11 språk och förmedlas på ett enkelt sätt, där olika begrepp förklaras med ett inkluderande språk och normkritiskt förhållningssätt. Arbetet med webbplatsen genomförs i samarbete med flera myndigheter och organisationer för att säkerställa att målgruppen får rätt och bra information om det svenska samhället.

Myndigheten har nu fått ett extra uppdrag att översätta webbplatsen till ukrainska och myndigheten behöver därför förstärka teamet under några månader. Vi söker en webbredaktör med placering på myndighetens kontor i Göteborg som kommer att ingå i ett team med olika kompetenser som arbetar med att ständigt utveckla, uppdatera och förbättra innehåll och struktur på hemsidan.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Du kommer arbeta framförallt med redaktörsarbete – att hantera och publicera texter på webbplatsen på olika språk.

Det är ett monotont och repetitivt arbete som kräver noggrannhet och struktur. Du kommer få jobba i ett glatt och hjälpsamt gäng på 8 personer varav 3 stycken också arbetar med webben och finns där som stöd under konsultuppdraget. Andra förekommande arbetsuppgifter inom förvaltning av webbsidan kan bli aktuella.

Vem är du?

Krav för konsultuppdraget:
• Du är datorvan och har goda kunskaper i MS Office-paketet
• Eftergymnasial utbildning inom kommunikation, administration eller annan utbildning som är relevant för tjänsten
• Flytande svenska i tal och skrift

Meriterande:
• Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter på myndighet.
• Van att arbeta i webbpubliceringsverktyg (CMS) helst EPI server och SiteVision
• Van att arbeta i Excel – det är där du hämtar de färdiga översättningarna
• Flerspråkiga kunskaper såsom ukrainska, engelska, arabiska, dari, persiska, somaliska, tigrinja, ryska, franska, spanska

Om verksamheten

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Poolia erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.

Ansök nu
Stad
Göteborg
Publicerad
25 juli
Sista ansökningsdag
21 augusti
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
64510

Elsa Jonasson