Jurist

Vi söker för rekrytering en familjerättsjurist med erfarenhet av domstolsprocesser

Om tjänsten

Vi rekryterar nu, för klients räkning, en jurist med ett stort intresse för det familjerättsliga området som vill processa mål i domstol, företrädelsevis vårdnadsmål men i viss utsträckning även LVU. Du har tidigare erfarenhet och har blivit förordnad som rättshjälpsbiträde och erhållit rättsskydd. Du känner dig trygg och bekväm i rollen som jurist och bemöter människor professionellt med ett empatiskt förhållningssätt.

Du kommer att driva dina mål självständigt men med ett stort administrativt stöd och i nära samarbete med kollegor. Byrån bedriver ett metodiskt arbete utifrån ett juridiskt och professionellt förhållningssätt där vi tillsammans gör strategiska överväganden och analyserar förutsättningar. Du kommer att ingå i ett team med gemensamma målsättningar och utvecklas i en lärande miljö.

Vi söker dig med tidigare processvana i vårdnadsmål och som bor i Stockholm eller Göteborg. Det förekommer resor i tjänsten.

Vem är du?

Du har en jur.kand. eller fullgjort en juristexamen. Du är analytisk som person och har ett stort intresse för problemlösning. Du är lyhörd, noggrann och har en god samarbetsförmåga. Dessutom är du skicklig på att formulera dig väl, både i tal och skrift, på svenska och engelska. Ditt arbete kommer i stort att präglas av kontakt med människor som befinner sig i svåra situationer varpå professionalism och hög ansvarskänsla är viktigt.

Du behöver ha mod, en god servicekänsla och viljan att kommunicera på ett ödmjukt och lättbegripligt sätt med det juridiska innehållet i fokus. Du ska med tiden utvecklas till en specialist inom rättsområdet.

Om verksamheten

Svensk Familjejuridik är en specialistbyrå och verksamhetens huvudinriktning är vårdnadsmål. Byrån ägs och drivs av operativ chef tillsammans med byråns aktiva delägare. Svensk Familjejuridik är inne på sitt tredje år och arbetar aktivt med kvalitets, – och ledningssystem som säkerställer en fortsatt god utveckling av verksamheten.

Varmt välkommen med din ansökan. Ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

#rekrytering #familjerättsjurist #domstolsprocesser #juristfamiljerätten

Ansök nu
Stad
Göteborg
Publicerad
12 september
Sista ansökningsdag
16 oktober
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
65750