Inköpare Strategisk

Strategisk Inköpare till Saab i Göteborg

Ser du dig själv i en roll där du är i förarsätet för bättre upphandling?

Vår kunds verksamhet växer och vi söker kontinuerligt efter erfarna strategiska inköpare för att stärka inköpsorganisationen. Är du en lagspelare som kan utvärdera, förhandla och kommunicera med både interna och externa intressenter för att utveckla en effektiv leverantörsbas, då kanske du är den vi söker.

Om tjänsten

Som strategisk inköpare kommer du att ingå i ett team som driver den strategiska agendan i relation till nyckelleverantörer och spjutspetsteknologi för Saab Surveillances produkter. Du kommer att ha ett kontoansvar för strategiska leverantörer, det vill säga kommersiellt ansvar för att säkra optimerade affärslösningar för Saab. Du kommer att arbeta nära produktion, produktledning, produktdesign och leverantörer för att anpassa kraven och hitta möjligheter att tillföra värde för Saab vad gäller kvalitet, kostnad och teknik. Du kommer även att ansvara för leverantörsprestanda, stötta organisationen vid eskalerade frågor.

Kundens strategiska inköpare har en viktig roll i utvecklingsprojekt för att driva inköpsaktiviteter och kommersiellt sunda beslut inom varje projekt. Ditt ansvar är att fokusera på långsiktiga kostnadsaktiviteter, upprätta leverantörsavtal samt kontinuerligt styra och förbättra samarbetet med våra leverantörer.

I den här rollen kan du också bli tilldelad specifika projekt, såsom strategiska köpbeslut eller lokalisering av försörjningskedjan i strategiska länder.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som strategisk inköpare arbetar du inom en av våra kategorier på Saab Surveillances fyra anläggningar i Göteborg, Huskvarna, Järfälla och Arboga. Kategoriteamen består av strategiska och operativa inköpare, 10-15 personer placerade på de olika platserna.

Kategorierna är:
• Tryckta kretskortsenheter
• Tryckta kretskort och komponenter
• Sensorer, kommunikation och mikrovågsugn
• Selar och elektromekaniska komponenter
• Systemmekanik, komposit- och additiv tillverkning
• Metallbearbetningsdelar och pressgjutning
• Datorprodukter, programvara och indirekt material
• Mekaniska standardkomponenter, kemikalier och icke-metalliska

Vem är du?

Vi söker dig som har en stark affärsförståelse och skarpsinne, med ett driv att förbättra och utmana vår verksamhet med ett kommersiellt och analytiskt förhållningssätt. Du har förmågan att tänka och agera strategiskt för att nå våra mål, och eftersom din framgång är starkt beroende av det nära samarbetet med interna intressenter och leverantörer tror vi att du är en sann lagspelare och bra kommunikatör.

Vidare tror vi att du har:
• Förmåga att utveckla avtal för att stödja kommersiella avsikter
• Juridisk och kommersiell erfarenhet
• Bevisad förmåga att driva effektiva leverantörsrelationer
• Stort engagemang för att stötta och generera energi i teamet
• Väl orienterad i ledningssystem, uppförandekod, affärssystem
• Utmärkta kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift

Denna tjänst kräver att du klarar en säkerhetsprövning baserat på gällande regler kring/av säkerhetsskydd. För tjänster som kräver säkerhetsprövning kan ytterligare skyldigheter gällande medborgarskap gälla.

Om verksamheten

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.

Ansök nu
Stad
Göteborg
Publicerad
15 maj
Sista ansökningsdag
31 maj
Omfattning
Visstidsanställning
Referensnummer
71466

Christian Haraldsson