Redovisningsekonom

Space Production AB söker en senior redovisningsekonom

Är du en person med bred erfarenhet av redovisning och trivs när du får möjligheten att jobba verksamhetsnära i ett producerande bolag? Tycker du det är kul med projekt? Då kan det vara dig vi söker!

Om tjänsten

Som senior redovisningsekonom på Space Production AB kommer du att ha en mycket viktig funktion där du kommer att vara en del av företagets framgång. Vi söker dig som är utbildad ekonom och som har några års erfarenhet av att arbeta som redovisningsekonom eller redovisningskonsult. Du kommer att arbeta nära ägarna och ihop med en annan person på ekonomiavdelningen. Tillsammans ansvarar ni för redovisningen och de finansiella processerna samt arbeta strategiskt med bolagets fortsatta tillväxt. Den person vi söker ser vi har ett starkt intresse för affären, för redovisning och bokslutsfrågor och har erfarenhet av att arbeta i en projektorienterad organisation.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Löpande redovisning, moms- och skattedeklarationer, samt inbetalningar
• Uppföljning, kontroll och hantering av likviditetsstyrning samt kund- och leverantörsreskontra
• Budget, prognoser, analys, avstämningar av balanskonton, kreditbedömningar och valutor
• Bankkontakter och förhandlingar samt kontakt med revisorer
• Uppföljning av olika projekt
• Rapportering till SCB samt Intrastat
• Bokslut
• Löner
• Övrig administration och ad-hoc uppgifter som berör ekonomi

Vem är du?

Du som söker bör ha en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande utbildning och ett par års arbetslivserfarenhet. Vi tror att du kommer från av en liknande roll som senior redovisningsekonom i ett mindre eller medelstort bolag och trivs med att arbeta i en bred och operativ roll. Du arbetar idag med redovisning, där projektredovisning samt controllerarbete är meriterande.

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du är affärsinriktad, noggrann, proaktiv och strukturerad i ditt arbetssätt med en god förmåga att agera i en flexibel miljö samt bygga långsiktiga och varaktiga relationer. Du är analytisk och trivs att vara bollplank i ekonomiska frågor. Arbetet sker nära verksamheten, varför det är viktigt att vara lyhörd. Vidare är du självständig, kommunikativ med ett prestigelöst förhållningssätt. Vi ser även att du har erfarenhet av ekonomistyrning, uppföljning och rapportering.

Det är även viktigt att du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, samt god IT-vana såsom Officepaketet och erfarenhet från att arbeta i olika affärssystem, gärna VISMA. Meriterande är om du tidigare varit delaktig vid ett systembyte eller ansvarat för någon form av system-relaterat projekt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper då vi är en organisation där varje individ gör stor skillnad.

Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig ansöka snarast. Du söker tjänsten via http://www.poolia.se.
Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt.

Välkommen med din ansökan!

Om verksamheten

Space Production är ett av Sveriges största företag som är inriktat på produktion av mässmontrar, med ca 70 anställda på huvudkontor och produktionsenhet i Göteborg. Förutom montrar producerar företaget även temporära miljöer för event, samt permanenta inredningar för exempelvis restauranger och hotell. Det levererar också storbildstryck och andra grafiska produkter för inredning eller utställningar. Med eget snickeri, egen grafikproduktion och egen personal för installation på plats, så kan Space försäkra om att allt går smidigt till.

Samtliga delägare är aktiva på olika positioner i företaget. Beslut fattas därför inte med tanke på kvartalsrapporter, utan fokus ligger på företagets och våra kunders långsiktiga behov. Vi har en mycket låg personalomsättning och värnar om att behålla kompetens i företaget.

Omsättningen varierar från år till år men har sedan 2010 varit i genomsnitt ca 130 MSEK.

Space Production AB är miljödiplomerade enligt ”Göteborgsmodellen”. Modellen är omfattar de centrala delarna av andra standarder såsom ISO 14001 och EMAS. Den största skillnaden är att tyngdpunkten ligger på praktiska aspekter, snarare än på skriftliga rutiner och dokumentation.

Intervjuer och urval sker löpande så sök redan idag!

Ansök nu
Stad
Göteborg
Publicerad
20 mars
Sista ansökningsdag
19 april
Omfattning
Tillsvidareanställning
Referensnummer
56609

Vi använder cookies som hjälper oss förbättra din upplevelse på sajten.
För mer detaljer läs här.